Четвер, 25.04.2024, 02:48
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2007 » Червень » 2 » Офіційне ЗВЕРНЕННЯ козаків-гайдамаків до державних органів влади!
Офіційне ЗВЕРНЕННЯ козаків-гайдамаків до державних органів влади!
1-го червня 2007 року, під час проведення розширеної громадсько-політичної Ради при Губернаторі Одеської області крайовий отаман Чорноморського Гайдамацького З`єднання Сергій Гуцалюк виступив зі зверненням щодо ситуації, яка склалася навкруги спроби деяких „діячів” замінити пам`ятник матросам-потемкінцям на пам`ятник цариці Катерині ІІ.
Під зверненням поставили свій підпис отамани 12-ти козацьких товариств Одеської області.

Текст звернення:

Козацьке товариство звертається до Вас із закликом - втрутитися й попередити виникнення громадянського протистояння та конфлікту на національному ґрунті, який вміло розпалюють деякі депутати і чиновники Одеської міської ради.
Справа в тім, що міськрада, всупереч сучасним реаліям та здоровому глузду, ухвалила торік рішення знести пам’ятник Морякам-потьомкінцям, які повстали проти царського режиму в 1905 році, а на цьому місці встановити пам’ятник відомому катові та гнобителю українського, польського, єврейського, російського, калмицького та кримськотатарського народів – російській імператриці Катерині 2.
Таке враження, що дехто з депутатів перебуває у 19 ст. і вважає, що соціально-економічні, транспортні та інші важливі для одеситів проблеми вже розв’язано. Знайшовся навіть такий, що зголосився за власний кошт відлити у бронзі статую тієї, що, за оцінкою Т.Шевченка, „доконала вдову-сиротину”. Низка містечкових ЗМІ, заснованих українофобами, силкується реанімувати старий міф про нібито заснування нашого міста Катериною 2, а разом з нею і так звану „Новоросію”. До речі, ще сто років тому міф спростував відомий одеський історик В.Яковлєв, якого аж ніяк не запідозриш в українофільстві.
Допустити встановлення пам’ятника сановній особі означає відверту підтримку антидержавницьких сил, які в Одесі об’єднуються, на наше переконання, за кошти іноземних спецслужб і спрямовуються всілякими кауровими, черновими на дестабілізацію політичної ситуації, розпалювання ворожнечі на міжетнічному, міжконфесійному та мовному ґрунті.
Наше товариство разом з іншими козацькими та громадськими організаціями зробить усе можливе для недопущення глумління над історико-культурними пам’ятками та символами української державності та народів, що постраждали від імперського гніту.
Мусимо нагадати, що у 1992 році вже відбулася сутичка між міліцією та козаками, що протестували проти перейменування однієї з центральних вулиць міста на Катерининську, що мало великий резонанс в Україні. І лише після того, як було офіційно заявлено, що вулиця названа на честь святої Катерини конфлікт було вичерпано. У 1995 році теж була нахабна спроба знести пам’ятник Потьомкінцям і увічнити Катерину 2, що спричинило хвилю громадського обурення - тодішній уряд України відмовив місцевій владі вчинити цей акт вандалізму.
Таке ж ставлення до реанімації в Одесі символів „Новоросії” не лише козацьких структур, а й місцевих науковців – істориків, культурологів, краєзнавців, письменників, що засвідчила низка звернень-протестів до уряду і публікацій у центральній пресі. Обурення деяких українських організацій може вилитися і в акції протидії зухвалим русифікаторам.
Щоб зняти таку небезпеку, необхідно раз і назавжди припинити намагання різноманітних провокаторів, які пролізли до державних і міських інституцій, встановити пам’ятник цій „всесвітній повії”, як писав один з класиків, і гальванізувати з небуття так звану „ Новоросійську губернію”.

Крайовий отаман Гуцалюк С.Б.

Просмотров: 1724 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.0 |
Всего комментариев: 7
7 gaidamaky  
0
КМ:
Мил человек, если ты одессит, то потрудись историю почитать в разных вариантах, а не только хвалебные песни Дому Романовых... это во-первых, а во вторых, если бы ты повнимательней смотрел сайт, не возникало бы заявлений по поводу нашей принадлежности к городу biggrin

6 КМ  
0
Ребята, вся загвоздка в том, что восстанавливать уничтоженный коммунистами памятник основателльнице нашего города, или не восстанавливать, так или иначе будем решать мы - одесситы. И на ваше обурення нам честно говоря плевать.

5 Карий  
0
Взагалі не розумію, чому це раптом вирішили поставити памятник Катерині. В нас що, немає більше кому ставити памятники? Немає більш визачних людей, українців, які заслужили на це?!! Нехай ті "катеринолюби" і їм подібні ставлять памятники в тій країні, інтереси якої відстоюють, а в Криму, наприклад, можна поставити памятник Сірку, який неодноразово палив невільницьку Кафу, або Сагайдачному, який теж прославився у боях за Україну!!!
Слава Україні!

4 киянин  
0
Так тримать, хлопці!

3 gaidamaky  
0
"ййй" - мда... какой ник, такие и мысли biggrin , а ты, шановный, почитай сайт, о нашей деятельности, а там может и поймешь )))

2 ййй  
0
Гайдамаки! А откуда вы вылупились.......

1 Gryva  
0
ЗАЯВА
Ради Українського козацтва
про не допустимість встановлення у м. Сімферополі
пам’ятника російській імператриці Катерині II

За повідомленням засобів масової інформації з посиланням на заяву мера кримської столиці Геннадія Бабенка, в суботу 2 червня 2007 року у Сімферополі має відбутися церемонія закладки каменя на місці майбутнього пам’ятника російській імператриці Катерині II.

Рада Українського козацтва вважає, що історична постать Катерини II та її діяльність у другій половині XIII ст. символізує для України знищення її державності, знищення унікальної козацької республіки, яка була відома тоді у світі під назвою “Вольності Війська Запорозького” та ліквідацію українського козацького війська.
Тарас Шевченко так описав правління Петра I та Катерини II – «Це той Перший, що розпинав нашу Україну, а Вторая доконала вдову-сиротину».

Російська імператриця Катерина II жорстоко пригнічувала козацькі “вольності”, проводила політику на знищенні Запорозького козацтва. Царський уряд добре розумів, що саме козацтво було джерелом незламної сили українського народу і що тільки знищивши його і “серце України” – Запорозьку Січ, вони зможуть владарювати на багатих українських землях.
Вони розуміли: не буде Січі – не буде України як особливої країни; буде Січ – лишиться держава Україна. Січ завжди була вирішальним оборонним чинником для України.
У 1764 році імператорським маніфестом Катерини II був звільнений від гетьманства Кирило Розумовський, та скасовано Гетьманство на Україні. У 1765 році Катериною II було підписано маніфест про скасування козацького устрою на Слобожанщині та реорганізацію слобідських козацьких полків у гусарські полки російської армії: Острозький, Охтирський, Сумський та Ізюмський.
4 червня 1775 р. російські війська під керівництвом генерала Текелія за наказом Катерини II захопили Підпільненську Січ, пограбували та спалили її, в тім числі і запорозькі церкви. Захоплені клейноди та архів було відправлено до Петербурга.

Рада Українського козацтва, яка представляє значну частину козацьких організацій України, вважає неможливим встановлення цього пам’ятника, так як прославлення пам’яті російської імператриці підриває українську державність, провокує міжнаціональну ворожнечу, не сприяє консолідації українського суспільства та ганьбить його перед пам’яттю славного Запорозького козацтва.

Звертаємося до органів державної влади, до всіх козацьких і громадських організацій з закликом не допустити відновлення в Україні символів тоталітарних режимів.

Секретар Ради Українського козацтва
народний депутат України Станіслав Аржевітін
1 червня 2007 року
[b]


Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz