П`ятниця, 26.04.2024, 05:55
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2007 » Липень » 24 » Обращение Координационной Рады Казацких организаций г. Одессы к городскому голове
Обращение Координационной Рады Казацких организаций г. Одессы к городскому голове
Одеському міському голові
пану Гурвіцу Е.Й.

     Рада козацьких товариств міста Одеси звертається до Вас, Едуарде Йосиповичу, з проханням втрутитись і зупинити встановлення пам’ятника так званій „засновниці” нашого міста російській імператриці Катерині ІІ.
     На всі попередні звернення козацьких товариств до міської влади щодо недопущення демонтажу пам’ятника „Потьомкінцям-нащадки” і встановлення на їх місці пам’ятника Катерині ІІ, Ви відповіли нам нічним хижацьким демонтажем пам’ятника „матросам-потьомкінцям”.
     Мусимо Вам нагадати, що Ви є представником пропрезидентської політичної сили і повинні відстоювати державні інтереси України і українського народу.
     Допустити встановлення пам’ятника сановній особі означає відверту підтримку антидержавницьких сил, які в Одесі об’єднуються, на наше переконання, за кошти іноземних спецслужб і спрямовуються на дестабілізацію політичної ситуації, розпалювання ворожнечі на міжетнічному, міжконфесійному та мовному ґрунті.

Ми вимагаємо:

1. Зупинити всі дії, пов’язані з організацією та встановленням пам’ятника так званим „засновникам” Одеси.
2. Створити комісію із депутатів міської ради, досвідчених істориків і представників громадськості для проведення історичної експертизи щодо дійсної ролі імператриці Катерини ІІ в заснуванні Одеси.
3. Внести пропозицію на наступну сесію міської ради щодо відновлення історичної справедливості і відновлення на Катериненській площі церкви святої Катерини, яка була спроектована відомим архітектором Де Воланом і освячена 22 серпня (2 вересня) 1794 року (офіційну історичну довідку про ці події надаємо)
     У разі невиконання наших вимог, ми залишаємо за собою право звернення до суду з позовом до одеської міської ради за розпалювання міжнаціональної ворожнечі на міжетнічному, міжконфесійному та мовному ґрунті; право звернення до всіх компетентних державних установ щодо недопущення встановлення на українській землі пам’ятника відомому катові та гнобителю українського, польського, єврейського, російського, калмицького та кримськотатарського народів – російській імператриці Катерині ІІ; право на інші дії пов’язані з недопущенням встановлення вищезазначеного пам’ятника, які не суперечать діючому законодавству і звичаям українського козацтва!

     Додаток: офіційна довідка історичного факультету ОНУ ім. І.І. Мечникова, щодо забудови майдану м. Одеси, який зараз носить назву "Катериненський"

13 липня 2007рік










Просмотров: 1509 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz