П`ятниця, 29.03.2024, 14:40
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2007 » Липень » 26 » Якщо одеська влада не прислухається до отаманів - вони вернуться разом зі своїми козаками!
Якщо одеська влада не прислухається до отаманів - вони вернуться разом зі своїми козаками!
     Нарешті українські козацькі товариства висловили належним чином своє відношення до рішення одеської міської ради встановити пам’ятник катові українського народу, ”всесвітній повії” імператриці Катерині ІІ.
     Сьогодні в Одесі, 26 липня 2007 року, у 9.00 на площі біля пам’ятника Дюку розпочалась позачергова розширена нарада отаманів козацьких товариств зі всієї України з приводу недопущення будівництва і встановлення в Одесі пам’ятника імператриці Катерині ІІ.
     Нажаль чотири автобуса, які їхали до Одеси з боку Миколаєва зі сходу України було затримано на під’їзді до Одеси ДАІ, але незважаючи на це на початок ради були присутні більш ніж 200 українських козаків-отаманів.
     Після відкриття наради було вирішено для продовження її перейти на місце, де влада місяць тому, за допомогою міліціянтів і невідомих молодчиків, під покровом ночі розігнала козацьку варту і демонтувала пам’ятник матросам-потьомкінцям і зараз готує його під пам’ятник Катерині ІІ.
     Колона в супроводі Верховного отамана УК Вардинця і духовенства вирушила на місце будівництва – на Катериненську площу.
     Охорона за огорожею і будівельники здалися без супротиву, розкривши ворота і запустивши рішуче налаштованих козаків в середину будівельного майданчика - до котловану.

     Велика Рада була продовжена. Всі козацькі виступи були одностайні, щодо неможливості встановлення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ в Одесі і взагалі на території України...
Були прийняті звернення від козацької громади до Президента України, Прем’єр-міністра та інших владних структур, які можуть допомогти вирішити питання, щодо заборони встановлення пам’ятника особі, яка зруйнувала українську державність і системно знищувала українську культуру. Також в зверненні козаки вимагали притягнути до відповідальності тих провокаторів, які перекручують історію і вносять розлад між громадянами України, роблять дії, які направлені на дестабілізацію політичної ситуації у регіоні, розпалюють ворожнечу на міжетнічному, міжконфесійному та мовному ґрунті.
     Представники Української Православної Церкви КП освятили, як і їх попередники у 1794 році, місце на площі під будівництво церкви, яку б могли відвідувати всі віруючі незалежно від конфесій.
     На місці освяти було встановлено дерев’яного хреста і попереджено, що може статися з тими, хто піде всупереч...
Після цього все козацьке товариство разом з духовними отцями вирушили на Думську площу.
    Козацька колона була зупинена міліціянтами на підході к Думській площі. І тоді делегація на чолі з Верховним отаманом УК І. Вардинцем була направлена до міської адміністрації на зустріч з Одеським міським головою для вручення козацького звернення і обговорення питання щодо неможливості встановлення пам’ятника Катерині на території України – в Одесі.
     Міліція зупинила козацьку делегацію і не допустила її до міської адміністрації, стверджуючі, що всі дуже зайняті і їм не до козаків...
     За 15 хвилин суперечок з міліціянтами до отаманів вийшов заступник міського голови пан Убірія, але і він не захотів впустити делегацію до міськадміністрації, запропонувавши вирішити всі питання на вулиці...
     Минула година і, встигнувши прийняти участь у прес конференції ГО „Просвіта”, козацька делегація на чолі з паном Вардинцем і отаманом одеських Гайдамаків Сергієм Гуцалюком все ж таки пробилась на прийом до міської влади.
     Прийняв козаків вже знайомий нам заступник міського голови Убірія В.Ш. На протязі тридцяти хвилин Вахтанг Шалвович дуже ввічливо вислухав вимоги козаків, прийняв звернення до міського голови і міськради і пообіцяв терміново передати все адресатам.
     Далі буде...

P.S. Фотографії з позачергової всеукраїнської козацької наради в Одесі можна подивитись у світлинах.








Просмотров: 1632 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 3.4 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz