Четвер, 25.04.2024, 09:29
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2007 » Вересень » 22 » Отця Зінкевича заарештували в Одесі - оновлено!
Отця Зінкевича заарештували в Одесі - оновлено!
       Сутичка між представниками українського козацтва та міліцією сталася 21 вересня біля пам’ятника Катерині II в Одесі. За організацію акції протесту проти встановлення пам’ятника російській імператриці затримали тернопільського священика Анатолія Зінкевича.
     Суд оштрафував тернополянина на 17 грн і козаки збирали заставу, жертвуючи у шапку дрібні монети.

     Близько 300 представників українського козацтва намагалися прорватися крізь кордони міліції до пам’ятника засновникам міста, центральною фігурою якого є Катерина II.

Підрозділи МВС, усього близько 300 чоловік, оточили Катерининську площу, на якій встановлений монумент, розповідає головний отаман українського козацтва, депутат Тернопільської обласної ради Ігор Вардинець.

Козаки проти міліції

Міліціонери намагалися не допустити козаків до пам’ятника, виконуючи постанову влади про заборону проведення акцій громадянської непокори в радіусі кілометра довкола нього. До місця акції протесту прибули також бійці спецпідрозділу “Беркут”.

На шевронах козаків писало “Січ-Поділля”, “Тернопільський кіш” тощо. Як повідомив сайту “Кореспондент” заступник начальника головного управління МВС Едуард Добринін, козаки прибули із Волині, Хмельницька, Черкас, Івано-Франківська, Миколаєва, Луганська — всього близько десяти різних підрозділів. Приїхали до Одеси і козаки тернопільського коша.

— Нас тут близько 50-ти чоловік. Ми знали, що готуються провокації і одразу попередили і своїх, і правоохоронців, що той, хто першим підніме руку буде відповідати і перед козаками, і перед законом, — каже пан Вардинець. — Стояли “стінка на стінку”, але ми вирішили не допустити до гіршого.

“Без священика не підемо”

Спершу козаки вишикувались на Приморському бульварі, який вже зранку охороняли кордони міліції, але згодом вирушили під стіни міськради Одеси і вимагали виходу до них мера Одеси Едуарда Гурвіца. Весь день 21 вересня Українське козацтво вимагало знести пам’ятник російській імператриці, яка знищила Запорізьку Січ.

— Зараз стоїмо біля мерії, назбирали грошей, щоб заплатити штраф і чекаємо, щоб випустили отця Анатолія, — каже пан Вардинець. — Без священика ми звідси нікуди не підемо.

Всі події 21 вересня козаки зняли на відеокамери і обіцяють привезти для показу в Тернопіль.



Низка громадських організацій і Українське козацтво активно виступили проти встановлення пам’ятника російській імператриці Катерині II. Козаки пропонують на згаданому місці збудувати церкву святій великомучениці Катерині, яка колись там стояла.

Вчорашній інцидент біля пам’ятника вже не перший.
Останній трапився 2 вересня біля приміщення Одеської обласної ради активісти ГО “Единое отечество” побили учасників зібрання, зокрема активістів ВО “Свобода” та громади “Просвіта”, що протестували проти встановлення монументу імператриці. У результаті бійки госпіталізували чотирьох протестувальників, одного з них відразу ж доправили у реанімацію. За фактом побиття правоохоронці відкрили кримінальну справу.

http://20minut.ua/

         Після того, як правоохоронці звільнили священика Анатолій Зінкевич, він розповів: «Склали на мане таку фабулу, що я матюкався, що я закликав до державного перевороту, що я закликав народ до скинення пам'ятника, що я збирався обливати цей пам'ятник фарбою, що я побив міліціонерів, що я зламав їм ребра. Це ж така брехня… І головне, що судили мене без свідків і обвинувачувачів».




Просмотров: 1783 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz