П`ятниця, 19.04.2024, 15:23
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2007 » Жовтень » 29 » Як в Одесі Катерину відкривали, або антиукраїнський шабаш в Одесі!
Як в Одесі Катерину відкривали, або антиукраїнський шабаш в Одесі!
У п’ятій годині вечора, в суботу 27 жовтня колона проукраїнських сил, яка зібралась в Одесі біля Оперного театру вирушила в бік Катерининського майдану.
Біля чотирьохсот активістів, серед яких були представники ВО „Свобода”, „Тризуба”, КУНа, УНП, ПРП та українського козацтва, під гасла: „Слава Україні”, „Ганьба Гурвіцу” та „Ні Катерині на українській землі” вирушили в черговий раз висловити своє „ні” встановленню на одеській землі пам’ятнику кату українського народу - Катерині ІІ.

Незважаючи на те, що Одеські засоби масової інформації постійно інформували одеситів, що акції проти Катерини влаштовують засланці зі Львова, більшість колони складали одесити. З приїжджих були тільки частина козаків, які приїхали виразити свій протест з Луганська, Кривого Рога і Тернополя.

За сто метрів до місця відкриття пам’ятнику колона українців була зустрінута подвійним парканом з міліціянтами та Беркутом.      Хвилин за тридцять уздовж вулиці перед загорожею разом з колоною противників пам’ятнику зібралося багато одеситів, які активно обговорювали всі „за” і „проти” встановлення пам’ятника. У цей час колона активно скандувала гасла, які висловлювали їх негативне відношення до постаті імператриці Катерини ІІ і міської влади під керівництвом пана Гурвіца.

Багато хто з одеситів були здивовані побачити за парканом з міліціянтами і Беркутом людей, які стояли біля пам’ятника і тримали російські та Андріївські прапори, а пізніше над головами міліціянтів стали розвиватися прапора „Чорної сотні”... Ще більше було здивування, коли після того, як колона протестуючих проти пам’ятника заспівала гімн України – біля Катерини зазвучала пісня: „Боже, царя храні!”

Представники проросійської організації "Єдіноє отєчєство" та проросійських козаків, які були під прикриттям міліції постійно вигукували образи на адресу протестантів-українців та провокували бійки.

Через деякій час на майдан з боку Будинку Вчених вийшла велика група молоді з прапорами „Партії Регіонів”.

Між шостою і сьомою годинами вечора, через загороду, з боку майдану, міліціянти пропустили групу молодиків, які влаштували бійку із представниками об’єднання "Свобода" і козаками, намагалися пошматувати партійну символіку. Коли нападники отримали гідну відсіч від українців, на захист їм прийшов Беркут, розігнавши бійців з обох сторін.
 
Було смішно дивитись на одеситів - глядачів „шоу”, які побачивши справжню бійку утікали зі своїх місць!

За десять хвилин декілька учасників з боку протестуючих було затримано міліціянтами під приводом перевірки документів. Вилучивши паспорта, міліціянти запросили хлопців до відділення міліції...

Минуло ще пів години. Над майданом почався салют - хтось пошуткував: це наші бомбандіровщикі прилетіли... Пам’ятник відкрили. У церемонії відкриття брали участь меценат відновлення пам’ятника, депутат Одеської міської ради Руслан Тарпан (обраний за списками блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція"), депутат Верховної Ради України 5 кликання Дмитро Волошенков (Партія регіонів) та настоятельниця Свято Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, матушка Серафіма (УПЦ МП).

Не прийшов жоден високопосадовець Одеської міської Ради.

Над колоною протестантів з’явилась гумова лялька, яка, судячи по написам, являла собою постать ненависної Катерини ІІ. За десять хвилин після відкриття пам’ятника активісти Українського козацтва, Всеукраїнського об’єднання "Свобода", Народний Союз "Наша Україна", Української Народної Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Партії Реформи і Порядок, Всеукраїнської Організації "Тризуб" імені Степана Бандери, розвернувшись, вирушили з Катерининської...

Одразу після завершення акцій протесту працівники міліції затримали ще декілька активістів різноманітних політичних партій та організацій (ВО "Свобода", КУН, Всеукраїнської Організації "Тризуб" ім. С.Бандери та одного козака з Кривого Рога). Через деякий час більшість з них було звільнено, про решту затриманих інформація відсутня...


P.S. Я особисто був свідком, як після акції, біля Думської площі, троє у цивільному одязі затримали хлопця з „Тризуба” і повели його у бік Оперного театру. Коли ми разом з громадськістю та журналістами зробили спробу перешкодити їм, з’явився майор міліції і сказав, що цю людину затримано і ведуть у райвідділ. За що затримано - він відмовився говорити. Звісно ми вирушили за ними, але це вже інша історія...

 

cвітлини можна побачити тут:

Вадим Кіров,
Одеський міський отаман Чорноморського Гайдамацького З’єднання




Просмотров: 3068 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.6 |
Всего комментариев: 18 1 2 »
18 таки одессит я ))  
0
2 всем спокойно: как всё таки у нас в Одессе силён дух шовинизма... товарищи-господа! ну нельзя так к украинцам относится...
и какая в одно место Екатерина - основательница! где УКАЗ об основании - нету... зато был город-крепость с 400-летней историей (начиная с 1415 года)... есть факт заселения всего побережья казаками: начиная с 16 века (подтверждению тому каменные казацкие кресты на старых кладбищах - в каждом втором селе области + переписки турок-татар, которые здесь себя спокойно чувствовали только в крепостях).
Вспомните ЧУМАКОВ-запорожцев: обозы в 100 телег с солью сопровождало 5-10 казаков?! и после этого нам-украинцам навязывают миф, что Екатерина освободила ЮГ?! Мы здесь прекрасно хозяйничали и находили общий язык с турками и татарами...
А про украинский язык в Одессе - так людям просто десятками лет прививали к нему отвращение имперская пропоганда - вот и результат - украинцы перестали на нем в Одессе говорить!
Да и сейчас, прямой пример, одесситов, выступающий протим памятника как только не называют, и не оскарбляют: и запроданцы, и алкоголики, и фашисты-бандеровцы... пишут якобы, что львовяне приезжают...
а на акциях, когда говорим на украинском - говорят, акцент у вас, ребята, галицкий - не одесситы вы )))))))

А в это время Гурвиц последние метры одесской земли в тихоря распродаёт... а вы, одесситы, ругайтесь между собой за памятник!


17 всем спокойно  
0
Я бы не стал всех нах посылать, но, в принципе, понимаю Одесситку. Отстранитесь от истории - штука темная и пртиворечивая, правды не найдешь, да и факты исторические трактовать можно по разному.
Ну не говорят в Одессе по-украински, совершенно однозначно, даже если это государственный язык... при всем уважении!!!!!! Это не значит, что Одесситы не могут на нем говорить и писать, это не значит, что они будут его обсырать и щемить, т.е. как истенные носители украинского языка это делают с языком, на котором Одесситы думают и разговаривают. Одесситы умней, мудрей, вежливей и воспитанней. Для них смешно такой х...ей заниматься в принципе, по природе своей. Более того - Одесситов очень сильно раздражает, что государственный язык не уважает их город, почему по-украински Одеса, а не Одесса?, ведь город был назван Одесса и это имя собственное, его не с украинского переводили на русский с ошибкой, а наоборот!!! Думаю, что это следующий вопрос, который будет подымать город. Конечно, как всегда, "патриотически настроенные" начнут орать, что родина и украинская культура в опасности - вот посмотрите... Только где украинская культура, а где Одесса... При этом я вижу, что Одесситы никогда и ни на кого не гнали, а их город и их самих почему-то все хотят под себя побрить и жизни учить... Что касается памятника, то это дань уважения истории. Екатрена основала город? Таки да! Потемкинцы были в Одессе? Таки да и поэтому их памятник на мусорку не выкинули, а вежливо и воспитанно переместили, а не обсырали людей, для которых он может значить что-то хорошее! А митинги точно приезжие собирают, опять-таки - ну не будут одесситы этой х...ей заниматься, они подождут пока одни приезжие разберутся с другими приезжими. Главное, чтобы все тихо проходило и и город и самих одесситов не трогали. А если всякие "любители исторической справедливости" будут буянить и надоедать с интересными в этом городе только им вопросами, то просто очень быстро всем наваляют и с песнями и шутками проводят их домой, дадут водки и тюлечки в дорогу и попросят болье не приезжать.

16 Олексій  
0
Хай живе Українська Воля!

15 gaidamaky  
0
Сергей Николаевич! Предлагаю Вам ознакомится с историческими справками и статьями по теме "императрица Екатерина" (деканат ИФ ОНУ им. Мечникова, другие историки)... Если есть вопросы - регистрируйтесь и заходите к нам на форум!

14 gaidamaky  
0
ЩЕ РАЗ ПОПЕРЕДЖУЮ:
прошу всех участников гостевой книги воздержаться от нецензурных выражений и высказываний, разжигающий межнациональную рознь - буду удалять! angry

13 сергей николаевич  
0
За что отвечать?За то что мы восстановили историческую справедливость?Это вам придётся отвечать за памятники фашистам

12 natalka  
0
Ооо не можу пропустити повз увагу репліки одеситко.
цікаво, яке воно одеситка? воно що всіх одеситів знає, що так сміливо виступає:)

11 Одесит  
0
І звідки тільки це ......(редактовано!) тут береться?
І головна їх риса що розписуються за всіх одеситів.
Нібито референдум був з цього приводу.
Завтра їх Гурвіц і Клімов в кріпаків перетворять, от вони "зрадіють" тоді. Здійснитья мрія ідіотів - про сталість та порядок.

10 gaidamaky  
0
gaidamaky@ukr.net
напиши мне телефон на мыло, встретимся, заодно и заберешь свой лексикон богатый обратно , красноречивый....
прошу всех участников гостевой книги придерживаться от нецензурных выражений - буду удалять!

9 Lemon  
0
Вы чего ёб*улись,банера Ё*аная?Указывыать нам какие памятники ставить.На говерле своей решайте что ставить.Поставили бандеру и шухевича,вот и дрочите на них.А сюда не лезьте!!!!!!!! И не поверю я что под бандеровскими флагами Одесситы были.Быдло эт о приезжее было.

1-10 11-18
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz