Субота, 27.04.2024, 06:11
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Січень » 3 » Операція "Новорічна ялинка" - продовження
Операція "Новорічна ялинка" - продовження
Згідно плану основної діяльності Державної екологічної інспекції в Одеській області на 2007 рік, на виконання вимог Закону України ”Про охорону навколишнього природного середовища”, з метою посилення державного контролю за охороною лісів від самовільних вирубок хвойних насаджень у передноворічний період, козаки екологічного підрозділу (ЕП) Чорноморського Гайдамацького з`єднання (ЧГЗ) прийняли участь в операції ”Новорічна ялинка”.
     Було створено оперативну групу з представників Державної екологічної інспекції в Одеській області та представників ЕП ЧГЗ, які являються громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища в Одеській області.
     В результаті спільних дій з 27 по 31 грудня 2007 року було здійснено 25 перевірок в Малиновському, Київському та Суворівському районах м. Одеси. Складено 25 актів перевірки природоохоронного законодавства та 1 протокол про адміністративне правопорушення. І здається на цьому можливо б зупинитись, але козаки-екологи та я, як отаман ЕП ЧГЗ, не можемо не висловити свою спільну думку з приводу ефективності, координації та результативності проведених заходів у передноворічний період.
     Перше, на що ми звернули увагу, це величезна кількість продавців новорічної ялинки „кавказької” національності, у яких, в більшості випадків, відсутні необхідні документи, щодо законності походження новорічної ялинки, радіологічного контролю хвойних порід, та необхідних дозволів на право торгівлі. У більшості випадків, нам надавали ксерокопії товарно-транспортних накладних, без зразків клейма на ялинках (а клеймо як правило у таких випадках відсутнє) та ксерокопії документів про тимчасову реєстрацію про перебування на території України (у більшості - громадяни Азейбаржану), не вказуючи місця прописки в Україні.
    При наявності порушень з боку продавців ялинок та нашому бажанні скласти протокол про адміністративне правопорушення, ми були змушені обмежитись складанням лише актів про перевірку виконання природоохоронного законодавства, вказуючи наявність, або відсутність необхідних документів, так як офіційних адрес в Україні у порушників встановити не вдавалось. А складати номерний протокол на громадянина, прописку та місце проживання якого не встановлено, є не доцільно. Ми намагались встановити деяких осіб із таких представників передноворічної торгівлі, викликавши наряд міліції. Та в результаті - отримали більше години очікувань та зниклих продавців, які втекли з місця реалізації ялинок. В більшості таких випадків, реалізатори з Кавказу посилались саме на представників правоохоронних органів, які зі слів торгівців ”у курсі усіх їхніх справ” та можуть підтвердити ”законність” походження та продажу ялинок.
    Відзначу той факт, що люди, переважно слов`янського походження, що реалізовували новорічні ялинки невеликими партіями, в більшості, мали усі необхідні документи, оформлені належним чином. Проблеми з документацією та клеймом на новорічній ялинці, виникали на місцях продажу великої кількості новорічної ялинки і, як я відзначив раніше, здебільшого у реалізаторів - представників Кавказу.
Хочу відзначити лісові господарства Одеської області, особливо Великомихайлівський лісгосп, супроводжуючі документи, зразки клейма, клеймо на ялинках, відпускні документи якого були оформлені належним чином. Проблематичні – це Закарпатська та Івано-Франківська області.
     Наступне, на що хочу звернути увагу, це координація дій державних контролюючих органів під час дії операції ”Новорічна ялинка”. Майже усі громадяни, що проходили перевірку з боку нашої рейдової групи, скаржились на дуже велику кількість перевіряючих, які проводили перевірку до нас. На прохання надати копії актів про проведення перевірки попередніми службами, в тому числі і екологічними, продавці лише пожимали плечима та розводили руками, вказуючи лише кількість новорічних ялинок, яку вони ”подарували” попереднім перевіряючим.
     Отримавши від нас копії актів про перевірку та усю необхідну інформацію, щодо підстав законності проведення перевірок з боку відповідних структур, наявності та придбання необхідної документації на право реалізації новорічної ялинки, продавці не приховували свого здивування що вони не повині нам за це щось ”дарувати”.

P.S.
1. Ми маємо Закон України „ Про охорону навколишнього природного середовища”, але громадськість зовсім не обізнана щодо нього.
2. Ми маємо ряд державних контролюючих структур, міністерств та відомств, які не завжди діють у координації з іншими, а в деяких випадках не узгоджуючи дії між собою, цим самим втрачають ефективність своїх дій, так як кожне з них має свої повноваження та свою сферу впливу та відповідальності.
3. Щороку ми маємо одне з най улюблених свят в Україні з одного боку , та тисячі гектарів знищеного але не реалізованого хвойного лісу, який опиняється на смітниках наших міст кожного першего ранку року.

   Ми, як представники громадськості, ставши безпосередньо учасниками подій та проаналізувавши усі події, робимо висновки для подальшого удосконалення своїх заходів спрямованих на збереження навколишнього природного середовища нашої рідної землі .
   Ми звертаємося до усіх небайдужих до цієї актуальної теми і запрошуємо до обговорення та співпраці.


Отаман ЕП ЧГЗ, сотник УК            
Сапожніков К.М.


Свої пропозиції просимо надсилати за адресами: gaidamaky@ukr.net
Kos1s.uk@gmail.com





Просмотров: 1828 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 3.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz