Четвер, 28.03.2024, 12:47
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Лютий » 8 » • Олег Скрипка започатковує фестиваль Молода Гвардія
• Олег Скрипка започатковує фестиваль Молода Гвардія
    11 лютого, у понеділок, об 11:00 у відділі музею Історії Міста Києва «Музеї історичної та культурної спадщини» (Київ, вул. Московська 40Б) відбудеться прес-зустріч з нагоди започаткування Фестивалю Української Героїчної пісні Молода Гвардія. У зустрічі візьмуть участь окремі учасники майбутнього фесту: Марія Бурмака, лірник і кобзар Тарас Компаніченко, Фома (гурт Мандри), Тарас Чубай та Олег Скрипка. Власне, він і є головним затійником та натхненником новопосталого дійства.

     Це буде вже третій фестиваль з подачі знаного пісняра, і щораз Олег Скрипка зачіпає інший зріз вітчизняної співочої культури: після народницької Країни Мрій та непримиренно рокерської Рок Січі настав час піднести на-гора затертий, маловивчений і ще донедавна свідомо замовчуваний потужний шар української звитяжної пісні.

     Фестиваль Молода Гвардія відбудеться 19 лютого 2008 року у Міжнародному культурному центрі мистецтв (колишньому Жовтневому палаці). В рамках дійства відбудеться ще одна подія: представа давно очікуваної збірки Українська Героїчна Пісня – саме робота над нею і наснажила митців до започаткування співочого свята, яке б відкривало співвітчизникам рідну співану героїку.

     Тому не випадковим є той збіг, що учасниками першої Молодої Гвардії буде низка співців, пісні у виконанні яких увійшли до вищезгаданого диску, а саме: Тарас Компаніченко, Танок На Майдані Конґо, Марія Бурмака, Тартак, Тарас Чубай, Воплі Відоплясова. Окрім них наші звитяжні співанки виконуватимуть барди, лірники і кобзарі, котрі не представлені на кружальці Українська Героїчна Пісня: Тарас Силенко, Святослав Силенко, Сергій Солоний, Едуард Драч, капела Хорея Козацька.

     Молода Гвардія загадується як не гамірне дійство: усі виконавці співатимуть «у тихий спосіб», без надмірних гучностей, проте організатори події обіцяють, що у програмі лунатимуть тільки надихаючі на подвиг пісні і рюмсань не буде.

     Виступи учасників фестивалю супроводжуватимуться відповідним тематичним зоровим рядом, складеного як з «живої» картинки, так і кінохроніки, старих світлин воєнної доби початку-середини ХХ століття. В довколаконцертному просторі розгорнеться самобутня виставка знимків і документів, присвячена звитяжності українського визвольного руху 1920-50-х років.

     Місце для зустрічі з новинарями обране доречне: нині у «Музеї історичної та культурної спадщини» триває виставка найбільшої приватної збірні воєнних експонатів родини Шереметьєвих «Військова слава України». У ній представлено близько трьох тисяч предметів військової бувальщини ХІХ — початку ХХ століття: зброя, однострої, нагороди, світлини, документи, щоденники, рукописи тощо.

За довідками та зголошенням звертатися до Юрка Зеленого за особовим (067) 946 5834.


Просмотров: 1125 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz