П`ятниця, 26.04.2024, 12:51
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Лютий » 15 » Заздримо тим, хто побачить!
Заздримо тим, хто побачить!
     19 лютого у столичному Міжнародному культурному центрі мистецтв (в минулому – Жовтневий палац) вперше відбудеться Фестиваль Української Героїчної пісні Молода Гвардія. Це буде вже третє фестивальне починання Олега Скрипки, і цього разу воно покликане струхнути пил з наших звитяжних співанок: пісень повстанських, козацьких, стрілецьких.

У дійстві візьмуть участь (за абеткою):

Воплі Відоплясова
Едуард Драч
Хорея Козацька
Мандри
Марія Бурмака
Святослав Силенко
Сергій Солоний
Танок На Майдані Конґо
Тарас Компаніченко
Тарас Силенко
Тарас Чубай
Тартак


      Усі виконавці будуватимуть виступи на власний розсуд, однак піснярі, що увійшли до збірки Українська Героїчна Пісня обов’язково виконають свою композицію з неї. Власне, у рамках дійства відбудеться і презентація цього давно обіцяного кружальця.

Зміст збірки (остаточний):
1. ТАРАС КОМПАНІЧЕНКО & ВОПЛІ ВІДОПЛЯСОВА – Марш січових стрільців
2. ТАРАС ЧУБАЙ – Пливе кача
3. ХВИЛЮ ТРИМАЙ – Я сьогодні від вас від’їзжаю
4. ФЛАЙЗЗА – Гей же гу!
5. ТАНОК НА МАЙДАНІ КОНГО – Пливе човен
6. МАНДРИ – Сьогодні нас Карпати зустрічають
7. НАЗАД ШЛЯХУ НЕМАЄ & ЛУКИНІ РОСИ Соловейко, рідний брате
8. ТАРТАК & АНДРІЙ ПІДЛУЖНИЙ – Не кажучи нікому (UHS mix)
9. ХОРТА – Партизанська
10. ЕФФА за уч. TRETYAKOFF – Прощання стрільця
11. ВЕРТЕП – Гей, гуляє полем курява по степам...
12. ДРИМБА ДА ДЗИГА – Стрільці
13. ВАСЯ КЛАБ – Чорна гора
14. МАРІЯ БУРМАКА – Гей, на горі, на Маківці
15. ВОПЛІ ВІДОПЛЯСОВА – Ще не вмерла...

     Початок дійства о 19:00. Вартість входу від 50 до 300 гривень.
     Після концертного дійства на третьому поверсі Палацу відбудеться старшинський (офіцерський) бал за участю військового оркестру, ліцеїстів-богунівців та панянок у вечірніх сукнях.

     Новинарям – вхід за попереднім зголошенням до Юрка Зеленого на особовий (067) 946 5834, або ж на скриньку jurko.zelenyj [a] gmail.com. Запрошення можна буде отримати безпосередньо при вході до Жовтневого палацу, у фойє.

Вислови-думки з приводу фестивалю Молода Гвардія

Олег Скрипка:
– про затію взагалі:
«Наш творчий задум - показати ліризм героїчної української пісні, яку можна заспівати будь-де: чи в поході, чи під гітару в казармі, чи в метро. Ми хочемо вийти з нею на широкого слухача і будемо сподіватися навіть на моду на таку пісню».
– чому Жовтневий палац, де півстоліття тому була катівня НКВД:
«У нас була дилема, де проводити Молоду Гвардію. Спочатку планували провести в Мистецькому Арсеналі, але там надто холодно. На обігрів приміщення коштів у нас не вистачило б. Хтось пропонував провести захід у палаці «Україна». Там ніколи не було НКВДистьської катівні, але нині там «культурна катівня», і насправді там дуже погана аура. Цю залу потрібно освятити, аби ту кіркоровщину, чортівню вигнати звідти. Поки що там нереально виступати. А у Жовтневому палаці колись був Інститут шляхетних панянок, що для нас і доречно».
– щодо назви дійства Молода Гвардія:
«Молода гвардія» боролася проти окупації... Нині ми живемо в культурній окупації. Країна нібито вільна, але вільно говорити про нашу історію ми ще не можемо, не можемо вільно співати наших українських пісень. Це такий символ – ми виходимо з культурної окупації, творчо боремося і переможемо».
– про дату проведення фестивалю:
«У 43-му році наша українська армія УПА офіційно оголосила війну німецьким окупантам. І саме на ці дні – першу половину лютого – припадає офіційна дата початку боротьби УПА з німецькими окупантами».
– про ставлення до 23 лютого:
«У царській армії українські полки становили 1/3. Те саме в Червоній армії – не менше третини становили українці. Не кажучи вже про те, що з 20 млн радянських людей, котрі, як вважається, загинули в другій світовій війні, 15 млн – українці. Отже, перемога у ІІ світовій війні, по-перше – це наша перемога, а вже потім – перемога Москви, Сталіна... Мій дід теж воював, Рейхстаґ брав...».
– до питання про однобічний підхід:
«На фесті будуть пісні різних періодів. Та ми не хочемо політичної упередженості, просто треба знати, що відбувалося насправді. Наприклад, ми всі знаємо російські воєнні пісні радянської доби, але ж було багато розкішних українських... Можливо, доживемося до того, аби випустити збірку з українськими піснями, що співалися в Червоній армії…»
– чому вхід платний:
«Ми не хотіли робити фест під відкритим небом, бо героїчні пісні було б вульгарно й дешево співати десь на вулиці. Крім того, українська публіка вже й так розбалувана. У нас чомусь вважається, що за вхід на фестивалі, на які привозять класних артистів, не треба платити. Натомість за «сердючок» люди викладають скажені гроші».

Марія Бурмака:
– "Обираючи пісню для диску, я хотіла обрати таку, яку не всі знають, і зупинилася на пісні «Гей на горі, на Маківці». Ця пісня пройшла дуже серйозне випробування концертами. Я її заспівала в місті Куп’янську Харківської області. То було відверте «самогубство» – заспівати цю пісню за 30 кілометрів від російського кордону… Але уявіть собі, що зі мною разом співали люди, які раніше її ніколи не чули. Ось це і є мета – щоб знали, щоб чули, щоб хлопці захищали батьківщину з українською піснею на вустах»

Фома (гурт Мандри) до питання, чи буде Молода Гвардія-2:
«Ми, українські виконавці – що ті партизани на окупованій ворогом території. Тож і діємо відповідно до партизанської тактики: кинув гранату – і ждеш на наслідки, які спричинив твій кидок».

Телевізійну версію дійства можна буде подивитися 24 лютого на Першому Національному о 19:00.



Просмотров: 1239 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 Sergiy  
0
Молодці співаки , так тримати , особливо Олег Скрипка добре підимтив про Царську , Радянську та Повстанську армії . Один з моїх прадідів по материнській лінії - дід Терентій Антонюк приймав участь як в 1 - й так і в 2 - й Світових війнах та встиг побувати у Царській армії ( Новгородський драгунський полк ) потім 1919 в армії УНР ( теж кавалеристом ) , а закінчив військову карєру сержантом Радянської армії у Празі в 1945 р. щоправда артелеристом. Я впевнений що доля мого прадіда дуже типова для історії нашого народу .

Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz