Четвер, 18.04.2024, 21:30
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Травень » 29 » ВАРВАРИ В БІБЛІОТЕЦІ!
ВАРВАРИ В БІБЛІОТЕЦІ!
Почалося все з того, що в одеську дитячу бібліотеку №8 ім. Івана та Юрія Лип стали активно телефонували якісь особи, які не бажали представлятися, але настійливо з’ясовували, коли в бібліотеці плануються заходи для читачів. Невдовзі в бібліотеку завітали два підлітки і розпочали розмову на тему, чи обов’язково їм тут розмовляти українською мовою (у бібліотеці висить табличка «У нас розмовляють українською»). Після того як «жертви українізації» пішли, одна з бібліотекарок зауважила, що цифровий фотоапарат в одного з відвідувачів було увімкнено, бо горіла індикаторна лампочка. Стало зрозуміло, що щось готується.

І ось 22 травня усе стало зрозуміло. На початку робочого дня в бібліотеку нахабно вдерлося близько 10 осіб, якими орудувала депутатка, телеведуча і просто КВНщиця Світлана Самуїлівна Фабрикант. Прибулі (серед них були депутати одеської міськради Валентин Дубовенко та Валерій Матковський), розмахуючи депутатськими посвідченнями та увімкнувши відеокамери, засипали бібліотекаря агресивними питаннями та звинуваченнями, направленими проти книжкової виставки, присвяченої 65-й річниці УПА та Герою України Роману Шухевичу.

Об’єктиви відеокамер не оминули майже усі експонати виставки. Але один експонат усе-таки залишився поза увагою непроханих гостей, хоча бібліотекарі і наголошували на ньому. І що ж це за експонат такий, який виявися зовсім нецікавим для непроханих гостей? А це була газетна публікація «Путін реабілітував УПА», в якій йшлося про документи в російських архівах, що засвідчують створення у повоєнні часи НКВДистими з різних кримінальних покидьків банд, які, натягнувши на себе упівську форму, тероризували місцеве населення. Це робилося для дискредитації українського національно-визвольного руху.

Звинувачення висловлювалися на підвищених тонах, на що давалася спокійна, аргументована відповідь працівників бібліотечного закладу. Не обійшлося і без погроз. Депутати відкрито заявили, що цю справу так просто не залишать, погрожували звільненням працівників та закриттям бібліотеки.

Того ж дня, в ефірі новин телеканалу «Ріак» було показано вищезгаданий сюжет з відповідними коментарями на кшталт «ґвалт, пропаганда націоналізму в центрі міста …», при цьому в сюжеті були вирізані абсолютно всі слова, сказані бібліотекарями у відповідь на звинувачення.

28 травня бібліотекарі, які прийшли на роботу, не змогли потрапити у бібліотеку, бо виявилося, що дверний замок залито невідомою речовиною, через що двері довелося виламувати

Просмотров: 1037 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz