П`ятниця, 19.04.2024, 20:22
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Червень » 2 » Ким є українці в Україні?
Ким є українці в Україні?
Це питання постійно виникає у мене, коли я бачу, що відбувається останнім часом в Одесі навколо осередків «українства».




Ціла низка громадських і політичних угруповань різного забарвлення ззовні, але одного – «імперського» – всередині, «денно і нощно» працюють над знищенням і дискредитацією всього, що сприяє розвитку українського патріотизму в цілому, та відчуттю власної ідентичності для етнічних українців в нашому регіоні, зокрема.


На гроші місцевих «доброхотів» та щедру підтримку метрополії, «п’ята колонна» у вигляді Каурова, Дряміна з його «черноморскими верными казаками», блоку «Не Так» та Партією Регіонів, системно тиснуть на патріотичні осередки проукраїнських організацій Одесщини. Лише за останній період відбулися провокації, під час яких були спроби зірвати відкриття виставки УПА в приміщенні «Просвіти», зашкодити візиту до Одеси патріарха Всія України Філарета, та відкрите протистояння навколо факту спорудження символу російського імперіалізму пам’ятника Катерині II.


Останній випадок «антиукраїнської істерії», що трапився наприкінці минулого місяця, був особливо нахабним та зухвалим. На вулиці Богдана Хмельницького, 13 існує дитяча бібліотека ім.. І. та Ю. Лип. Завідуюча бібліотекою Наталя Белінська відома своєю активною громадською позицією, тому коли в осені минулого року вийшов Указ Президента України про відзначення 100-річчя з дня народження Романа Шухевича, в приміщенні бібліотеки було обладнано виставку, в якій розміщено літературу та джерела, що висвітлюють діяльність як самого Шухевича, так і Української Повстанської Армії. Після багатьох років радянської пропаганди постаті керівників повстанського руху 40 – 50-х років на Західній Україні, у масовій свідомості значно спотворено, тому інформація, яка б могла дати можливість кожному створити власну уяву щодо так званих «бандерівців», на мою думку, вкрай важлива. Але не так думають депутати Одеської міськради Світлана Фабрикант, Валерій Маяковський та Валентин Дубовенко! Судячи з їх вчинків, вони нудьгують за тими часами, коли книжки з правдою лежали в «спецхранах», а інколи і палилися на майданах. Саме ці «новітні інквізитори» 22 травня вдерлися до приміщення дитячої бібліотеки і вчинили там виставу під назвою «Російські патріоти борються з українським буржуазним націоналізмом». Вистава супроводжувалася галасом, погрозами та образами, в тому числі і на адресу Президента України і знімалася на відео телеканалом РІАК. Засвітилася у цій брудній історії і нещодавно створена громадська організація «Форпост», яка поступово почала підміняти собою девальвованого в чисельних скандалах пана Каурова. Ніхто не заперечує права «шановних депутатів» мати свою думку з приводу діяльності УПА та особи Президента, але висловлювати цю думку в такій формі, яку вони обрали цього разу, як на мене, є відвертим хамством.

Після візиту «поважних депутатів» працівники бібліотеки були змушені звернутися до СБУ за захистом, бо після сюжетів на телеканалі РІАК, в яких населення закликалося до «активних дій», їм почали погрожувати невідомі особи, а 28 травня хтось залив густою рідиною замок на дверях і їх довелося ламати.
В п’ятницю, 30 травня, в приміщенні вищезгаданої бібліотеки відбулася прес-конференція завідуючої Наталії Белінської, на якій вона розповіла про всі ці події та попросила захисту української громадськості міста. Представники патріотичних організацій області (ВУТ «Просвіти», Партії «Реформи і порядок», Української народної партії, Чорноморського гайдамацького з’єднання, Українського козацтва, УНА та ін.) створили раду, метою якої є захист бібліотеки від свавілля «борців з націоналізмом» Очолити раду погодився депутат Одеської обласної ради Олексій Козаченко.


Хотілося, щоб і правоохоронні органи, міське та обласне керівництво дали належну оцінку діям «зухвалої трійці», щоб українські патріоти в Україні не почували себе в небезпеці та під моральним і психологічним тиском, бо якщо можновладці не будуть реагувати на такі дії, то українці змушені будуть захищати себе самотужки.


Вадим Цвях
джерело: http://www.prp.co.ua/


Просмотров: 994 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.6 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz