Понеділок, 29.04.2024, 05:25
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Вересень » 5 » «Народження нації» у Лісках
«Народження нації» у Лісках
         Незабаром у Комінтернівському районі, на території села Ліски, зявиться новий парк відпочинку, аналогів якому в Одеській області поки що немає.
 
          Нагадаємо: рішення про створення ландшафтного заказника «Лузанівський ліс» Одеська облрада ухвалила на початку червня цього року, чим підтвердила бажання райдержадміністрації не допустити будівництва на цій привабливій причорноморській території котеджів та збереження лісу для нащадків. 
 

«Родзинкою» парку, що розташується на території ландшафтного заказника місцевого значення «Лузанівський ліс» і займатиме площу понад 30 га, стануть вісім бронзових скульптур скульптур, котрі складатимуть єдину композицію під назвою «Народження нації». Автором бронзових фігур є відомий одеський скульптор Олександр Токарєв, чиє ім’я добре відоме всім, хто хоч раз бачив «Антилопу Гну», «Зелений фургон» або пам’ятник Олександрові Пушкіну на Пушкінській вулиці в місті Одеса.

Крім оригінальних скульптур, у парку буде споруджено капличку, дитячі майданчики, альтанки, майданчики для відпочинку, кафе, автомобільні стоянки тощо, а його центром стане чарівне штучне озеро, де у затінку зелених дерев можна буде затишно і приємно провести вечір разом із сімєю або друзями.

Метою спорудження парку кованих скульптур, за словами ініціатора цього проекту – голови Комінтернівської райдержадміністрації Людмили Прокопечко, – є не лише створення унікального ландшафтно-паркового комплексу, а й збереження заказника «Лузанівський ліс» для нащадків: «Ми доклали чималих зусиль для того, щоб створити цей заказник, і тепер нам треба зробити все для того, щоб цю унікальну територію не забудовували котеджними містечками, - зазначила Людмила Прокопечко. – І досягти цього можна єдиним шляхом – зробити у Лісках чудовий парк, унікальний як за своїми природними, так і естетичними особливостями».

Грандіозний проект планується втілити у життя протягом року, і його відкриття стане одним із етапів відзначення 18-ої річниці Незалежності України.

 

P.S У благоустрої паркової території зможуть взяти участь усі охочі: щосуботи тут працюватимуть усі, кому небайдужа доля лісового багатства нашого району та створення естетичних вартостей для нащадків. Цієї ж суботи, 6 вересня, акцію по благоустрою майбутнього парку розпочнуть державні службовці Комінтернівського району на чолі з головою райдержадміністрації, які зроблять розбивку центральної алеї та впорядкують довколишню територію. 

 

                                                                                          Євгенія Генова

Просмотров: 1341 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz