Вівторок, 30.04.2024, 01:22
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Грудень » 19 » Козаки і урядовці шукають спільні підходи у вихованні української молоді
Козаки і урядовці шукають спільні підходи у вихованні української молоді

Українські козаки і урядовці шукають спільні підходи до виховання

молодих захисників незалежної держави України

в дусі українського козацького лицарства!
 

 

17 грудня 2008 року в м. Київ за ініціативою Ради Українського козацтва при Президентові України було проведено нараду за участю представників Міністерств та уповноважених представників Рад Українського козацтва, що діють при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях.

На нараді, яка відбулася в приміщенні Секретаріату Ради Українського козацтва при Президентові України, було розглянуто питання проведення
у 2009 році фінальних етапів військово-спортивної гри "Сокіл" ("Джура") на обласних і всеукраїнському рівнях.
 
 

Враховуючи важливість національно-патріотичного виховання молоді на козацьких традиціях, козацькі організації в усіх областях України проводять постійну активну фізкультурно-спортивну, туристично-краєзнавчу та культурно-просвітницьку роботу серед дітей та молоді.   

На виконання доручення Президента України від 10 жовтня 2000 року
№ 1-14/1263 «Про вжиття заходів щодо ширшого залучення козацьких товариств до  військово-патріотичного виховання, організації фізкультурно-спортивної, туристсько-краєзнавчої та культурно-просвітницької роботи серед школярів, посилення ролі Українського козацтва у підготовці молоді до військової служби"; Указу Президента України від 15 листопада 2001 року № 1092/2001 "Про Національну програму відродження та розвитку Українського козацтва на
2002 - 2005 роки"; Указу Президента України від 25 жовтня 2002 року № 948/2002 "Про концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді" та з метою активізації національно-духовного виховання молоді і підвищення рівня її готовності до захисту Батьківщини наказом Міністра освіти і науки України від 25 грудня 2003 р. № 855 було затверджено Положення про дитячо-юнацьку військово-спортивну патріотичну гру "Сокіл" ("Джура") (далі – гра "Джура") Українського козацтва.

Працюючи над виконанням Указів Президента України: від 04.05.07
№ 378/2007 «Про заходи з підтримки розвитку Українського козацтва», від 03.07.08 № 616/2008 «Про проведення у 2009 році в Україні Року молоді» та враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.09.08 № 1237-р «Про схвалення Концепції Державної цільової національно-культурної програми розвитку Українського козацтва на 2009-2011 роки», Рада Українського козацтва спільно з представниками МБУ “Центр Національного Відродження” та низкою інших патріотичних громадських організацій вивчила стан запровадження в навчальних закладах Дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") Українського козацтва.

Проаналізувавши матеріали робочої групи з питань патріотичного виховання молоді при Апараті Ради національної безпеки і оборони України,  відповіді на звернення, які надійшли від міністерств, та провівши додаткову роботу серед козацьких організацій, встановлено, що робота з патріотичного виховання молоді на козацьких традиціях провадиться в навчальних закладах в основному силами активістів-аматорів, часто без належної підтримки місцевих органів державної влади, які залишаються осторонь під приводом уникнення зайвої політизації виховного процесу.

Також в освітніх закладах гостро відчувається брак відповідних кадрів і методичної літератури. 

Існуючі в наш час окремі програми патріотичного виховання, які розроблені та реалізуються окремими державними органами, не охоплюють всіх категорій громадян. Тому для виправлення цього потрібно розробити єдину державну програму виховання громадян, в якій питання військово-патріотичного, духовного та ін. виховання молоді мають бути пріоритетними складовими. 

Всі результати проведеної аналітичної роботи були направлені Президенту України Віктору Ющенку і віце-прем’єр-міністру України Івану Васюнику.

 

 Учасники наради висловилися щодо необхідності централізації роботи
з національно-патріотичного виховання дітей і молоді, зміцнення співпраці органів виконавчої влади з козацькими і громадськими організаціями та  системної підтримки відродження та розвитку Українського козацтва з боку держави.

 

На нараді було прийнято рішення розпочати роботу над формуванням на базі Ради Українського козацтва при Президентові України і Рад Українського козацтва, що діють при Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях, Головного
і обласних штабів з метою якісного проведення у 2009 році фінальних етапів гри "Сокіл" ("Джура") на обласних і всеукраїнському рівнях. Обласні змагання планується провести у квітні, а всеукраїнські – у травні 2009 року.

 

 

Інформація підготовлена
Секретаріатом Ради Українського козацтва
при Президентові України
Просмотров: 6094 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.9 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz