Субота, 04.05.2024, 15:44
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Січень » 15 » ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ заступнику начальника управління екологічної безпеки Одеської міськради
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ заступнику начальника управління екологічної безпеки Одеської міськради

Заступнику начальника
управління екологічної безпеки
Одеської міськради

Дацюк В.М
 
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

На сайті http://www.odesinform.net/ 15.01.2009р. оприлюднена інформація, де міститься таке (цитуємо):

 "Проблема Куяльницкого лимана политизирована, считает заместитель начальника управления экологической безопасности Валентина Дацюк. Такое заявление она сделала корреспонденту ИА «Одесинформ». «Я бы не стала говорить, что на лимане есть проблема. Это, по моему мнению, раздутая, не носящая экологический, а политический характер проблема», - заявила Валентина Дацюк".  

Декілька днів раніше заступник начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Олег Вахрушев  в інтерв’ю агентству "Таймер" /www. timer.od.ua/ заявив (цитуємо): 

"Власти Одесской области не могут эффективно бороться с незаконной добычей песка в районе Куяльницкого лимана, и водный объект, скорее всего, погибнет”.

Приводом для обох цих заяв є результати рейду, що здійснювався ГО Чорноморське гайдамацьке з’єднання"  27 грудня 2008р., під час якого були виявлені грубі порушення природоохоронного законодавства, такі як незаконне видобування піску в водоохоронній зоні лиману у великих кількостях (у самовільно збудованих кар’єрах працювали екскаватори), перекриття малої річки, по якому їздять самоскиди тощо.

Матеріали були направлені до  Мінприроди України, яке, у свою чергу, позитивно відреагувало  і повідомило про створення оперативної робочої групи для боротьби із порушниками у складі представників облекоінспекції, МВС та Чорноморського гайдамацького з'єднання  /www.menr.gov.ua/.

У зв’язку із викладеним ГО "Чорноморське гайдамацьке з’єднання" вважає за необхідне зауважити наступне.

Безумовно, що свобода слова дозволяє висловлювати свою особисту думку.  Проте, у відповідності до Конституції України стосовно посадовців чинне законодавство передбачає визначені обмеження. Ця норма  закріплена у "Засадах державної політики України у галузі прав людини", затверджених Постановою Верховної Ради України від 17 червня 1999 року N 757-XIV, абзац 7 ч. 1, де визнається обмеженість свободи держави,  її органів і посадових осіб відповідно до принципу,  згідно з яким дозволено лише те,  що прямо передбачається законом.

Оскільки Вами, пані Дацюк, стверджується, що проблема Куяльницького лиману є політизованою, у відповідності із тим, що Ви, як заступник начальника управління екобезпеки, у відповідності із вищезазначеною нормою маєте право висловлюватися виключно у межах Закону, з урахуванням того, що факти порушень природоохоронного законодавства виявлені громадською організацією – "Чорноморським гайдамацьким з’єднанням", Ваше висловлення слід розуміти  як таке, що звинувачує нашу організацію у якихось політичних діяннях, що не стосуються екології. Іншої інтерпретації у даному випадку не існує.

На підставі викладеного пропонуємо Вам деталізувати, у чому саме є "політизованість" проблемі Куяльницького лиману, оскільки такої деталізації у Вашій заяві на сайті  http://www.odesinform.net/ немає.

Це наше звернення є відкритим, розміщене на нашому сайті http://gaidamaky.pp.net.ua і одночасно направляється у письмовій формі особисто до Вас.

Очікуємо відповідь у передбачений чинним законодавством строк.

Ваша відповідь буде розміщена на нашому сайті.

У винятку не надання належної відповіді, або її відсутності, залишаємо за собою право звернутися до адміністративного суду із позовом про відшкодування моральної шкоди на підставі ст.ст. 6, 104 КАС України.

 

 Отаман ЧГЗ        С. Гуцалюк
 
прес служба
Чорноморського Гайдамацького З`єднання

 

Просмотров: 964 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz