Субота, 27.04.2024, 21:10
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Січень » 31 » Свобода слова, чи безвідповідальна і аморальна політика засобів масової інформації?
Свобода слова, чи безвідповідальна і аморальна політика засобів масової інформації?

Опубліковано на http://www.fraza.ua:

 

«На одному популярному телеканалі минулої середи увечері йшов сюжет, як маленька дівчинка-школярка добровільно пішла з життя. Автор дуже детально розповідав, як зважувалась бідолашна дитина на такий крок, як готувалась до самогубства через повішання, якими були її останні хвилини на землі, місце загибелі…» - пише Телекритика.


            «13-річний Стасик, семикласник з Вороновиці, уважно дивився цей сюжет, не пропускав кожної деталі репортажу журналіста. Хто тепер скаже, що коїлось тоді у душі підлітка... Чому він так зацікавився тією програмою? Чи вирішив просто поспівчувати дитині або спробувати «погратись» так само, як і та дівчинка, одразу після програми увечері? Чи настільки яскраво закарбувалась у його пам’яті та картина смерті, що й він теж вирішив спробувати?..».

«І діти, і дорослі дуже обурювались і обурюються нинішніми телепрограмами на зразок тієї, через яку загинув Стасик, отими потоками крові, жорстокості, свавілля, насилля, які нині володарюють на екранах і заповнюють дитячі та й дорослі душі...» - Це частина тексту, який у середу опублікувала вінницька газета "33 канал". Через відомі причини вони не називають ні телеканал, ні автора. Бояться позовів.

Зате я добре пам’ятаю той випуск ТСН. То був сюжет Світлани Березівської про дитячі самогубства із циклу «Поки батьки не бачать» (Студія 1+1). Не думаю, що Березівська здогадувалася, чим усе це обернеться. Цікаво, що в міліції не стали порушувати кримінальної справи за відсутністю ознак злочину»...
 
Довідка прес служби Чорноморських Гайдамаків:
 
Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі http://moral.gov.ua/  є постійно діючим державним позавідомчим експертним і контролюючим органом, який діє відповідно до Закону України „Про захист суспільної моралі” № 1296-IV від 20 листопада 2003 року та Положення про Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №1550 від 17 листопада 2004 року.

  Національна експертна комісія має право проводити у межах своєї компетенції перевірку діяльності засобів масової інформації, юридичних осіб усіх форм власності, що займаються організацією видовищних заходів та діяльністю з обігу продукції сексуального чи еротичного характеру або такої, що містить елементи насильства і жорстокості.

  Рішення Національної експертної комісії, ухвалені в межах її повноважень, є обов'язковими для розгляду центральними і місцевими органами влади, засобами масової інформації всіх форм власності, а також фізичними та юридичними особами.

  Для забезпечення виконання завдань і повноважень Національної експертної комісії в Автономній Республіці Крим, областях і місті Києві призначаються представники Національної експертної комісії.

  Для правового, наукового, інформаційного, організаційного, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності Національної експертної комісії створюється апарат Національної експертної комісії.

  Фінансування Національної експертної комісії здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України.

  Національна експертна комісія є юридичною особою, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Державного казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням.

Основними завданнями Національної експертної комісії є:

  • проведення експертизи продукції, видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру та продукції, що містить елементи або пропаганду культу насильства, жорстокості, порнографії;
  • аналіз процесів і тенденцій, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі, розроблення для органів державної влади та органів місцевого самоврядування рекомендацій з їх правового регулювання;
  • контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі;
  • участь у розробці міжнародних договорів України з питань захисту суспільної моралі.

Діяльність Національної експертної комісії спрямована на піднесення культури та духовності українського народу, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм і правил поведінки, що склалася у суспільстві.
 
04050 м.Київ
вул. Пимоненка 10-а
Тел.:+38 (044) 486-11-61
Тел.:+38 (044) 486-17-99
Факс:+38 (044) 486-11-61
 
Просмотров: 961 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 1.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz