Субота, 04.05.2024, 03:50
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Лютий » 4 » Підтримаємо Харьківчан!
Підтримаємо Харьківчан!

Звернення представників громадськості до Президента України з приводу фактів серійного знищення пам'яток історії та культури на Харківщині

Президентові України п. Віктору Ющенку

 

Шановний пане Президенте!

      Ми, представники української громадськості (митці,письменники, громадські діячі, а також представники засобів масової інформації) глибоко стурбовані й обурені систематичними проявами вандалізму, що останнім часом чиняться на Харківщині по відношенню до пам'яток історії та культури, які є символами української державності.

     Так, уночі 27-го січня 2009 року у місті Лозова Харківської області невідомі зловмисники за допомогою зварювального апарату знищили меморіальний Хрест, встановлений 1991-го року на честь поляглих вояків Української Народної Республіки. Блюзнірським цей факт виглядає тим більше, що стався він під час підготовки до всенародного вшанування пам'яті Героїв Крут.

Знищення Пам'ятного Хреста воякам УНР є логічним продовженням серії паплюжень історичних пам'яток ,які відбувались протягом останнього часу на Харківщині. Зокрема – у липні 2008 року в Харкові була знищена меморіальна дошка кардиналу УГКЦ Йосипу Сліпому, липні-серпні 2008 року здійснено низку паплюжень Пам'ятного знаку Воїнам УПА, у серпні – зруйновано могилу видатному українському художнику й етнографу Порфирію Мартиновичу в м. Краснограді Харківської області.

Безсумнівно, що метою подібних акцій є створення підстав для громадського і міжнаціонального розбрату на Харківщині, ескалації сепаратистських настроїв і посилення напруженості у багатоетнічній українській спільноті.

Зважаючи на величезну моральну шкоду, яку заподіюють подібні серійні акти вандалізму для громадського спокою, міжнаціональної злагоди на Харківщині і державної стабільності на Україні в цілому, просимо Вас відновити та посилити правопорядок в цьому регіоні України, а також вжити всіх засобів для припинення актів наруги над символами української державності, притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Ваше особисте сприяння розслідуванню справи серійних зруйнувань пам'яток історії й культури на Харківщині допоможе активній громадськості стати на заваді провокаціям, що здатні зніціювати стрімкий та неконтрольований зріст суспільної і міжнаціональної напруги в Україні.

Підписатись під зверненням можна на сайті: http://www.petition.org.ua/?action=view&id=113409

Просмотров: 867 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz