Субота, 04.05.2024, 06:47
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Лютий » 12 » Рух «Не будь байдужим» оголосив конкурс серед журналістів
Рух «Не будь байдужим» оголосив конкурс серед журналістів

     Громадський рух «Не будь байдужим!» оголошує конкурс серед українських журналістів на написання статті, що розкривала б проблематику неврегульованості використання української мови у загальноосвітніх навчальних закладах.

     Наразі скрізь по країні спостерігається ситуація, коли в школах з офіційно українською мовою навчання частина предметів викладається російською мовою. Наприклад, у переважній більшості українських ЗОШ фізична культура викладається не українською.

     Годі казати про спілкування між дітьми та вчителями на перервах та у позанавчальний час у школі (скажімо, під час екскурсій). За таких умов у дітей складається враження щодо штучності української мови. Йдеться про те, що мова вивчається «для галочки», «для журналу», «для перевірки з районо», але не для себе. Отже, українська для тисяч школярів - формальність, нав'язана бюрократами.

     Це перешкоджає дітям здійснювати національну самоідентифікацію. Такий стан речей не може позитивно впливати на становлення України як сильної самостійної держави. Скоріше навпаки!

     Тож умови конкурсу та вимоги до статей.

  • До участі у конкурсі беруться тільки ті роботи, що були опубліковані у обласних, міських (крім м. Києва) та районних газетах до 27 лютого 2009 року.
  • Матеріал розкриває задану проблему (тут доречним є Міжнародний день рідної мови, що його весь світ відзначає 21 лютого, та акція, що її проводитиме Громадський рух «Не будь байдужим!» у Києві у цей день. Прес-реліз про наш захід ти отримаєш на свою електронну скриньку незадовго до акції). Примірник видання має бути доставлений до центрального офісу Руху не пізніше як через тиждень після виходу в світ. Мова статті - українська/російська. Автори 10-тьох найкращих статей отримають грошову винагороду розміром у 200 грн.


     Переможці визначатимуться за такими категоріями:

  • Публікація у найтиражнішому ЗМІ;
  • Оригінальність форми подачі;
  • Градус матеріалу (емоційність, тон, виклик);
  • Глибина аналізу проблеми;
  • Частота посилань/передруку у інших ЗМІ


     Переможців буде визначено до 20 березня. Інформація про це буде виставлена на іменній сторінці «Не будь байдужим!» в Інтернеті. Переможці будуть звідомленні телефоном. Разом з тим буде визначено зручний спосіб передачі грошової винагороди. Гарантією виплат премій є бездоганна репутація громадського руху «Не будь байдужим!».

Додаткові запитання за телефоном +38 067 390 84 00
 
Просмотров: 878 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz