П`ятниця, 03.05.2024, 22:53
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Лютий » 27 » Голова Української Громади Ігор Шевченко презентував проект «Я - Господар»
Голова Української Громади Ігор Шевченко презентував проект «Я - Господар»
     24 лютого 2009 року Голова Української Громади Ігор Шевченко презентував проект «Я - Господар» на круглому столі «Проект «Україна». Формування ефективної національної ідеї», організованому видавничим домом «Галицькі контракти».


 

     Проект Української Громади «Я - Господар» був представлений на розгляд громадськості як один із варіантів національного проекту, сукупність яких, на думку організаторів програми «Проект «Україна», має скласти модель національної ідеї України.
 


     Модель самоорганізації населення, запропонована Головою Української громади Ігорем Шевченком на круглому столі, покликана стати першим системним кроком до створення нової якості українського суспільства. «Українська Громада займається творенням нової якості суспільства та людини, які є складовими нової системи. Адже якщо ми хочемо змінити країну, то потрібно розуміти, що доведеться змінити існуючу систему повністю, а її може замінити тільки якісно нова система», - наголосив Ігор Шевченко.

 
     За словами Ігоря Шевченка, українці за своїм менталітетом є господарями та власниками, вони завжди вміли організовувати простір, у якому живуть. Навіть свідомі мешканці багатоповерхівок, об’єднавшись в ОСББ (об’єднань співвласників багатоповерхових будинків) та будинкові комітети, зможуть задати модель поведінки цілій країні, демонструючи, що треба бути господарем у своєму домі та у своїй країні.


     «Кожен українець повинен усвідомити просту річ: сьогоднішня криза – це криза безвідповідальності та хаосу. Наше ставлення до місця, де ми живемо, є віддзеркаленням нашого ставлення до держави. Якщо живемо в хаті без господаря, то ми живемо в країні без її основного господаря – народу», - запевнив присутніх Голова Української Громади.

 

     Складовими проекту «Я - Господар» є:

· Створення ОСББ – об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (цільова група – мешканці новобудов);

· Створення будинкових комітетів – реструктуризація відносин мешканців із ЖЕКами (цільова група – мешканці будинків, збудованих до 1995 року).

 

     Для успішного втілення проекту необхідно розробити стандартні алгоритми дій по створенню ОСББ та будинкових комітетів і вирішення стандартних проблем мешканців; мати ресурсно-інформаційний центр з наданням юридичної, методологічної, інформаційної допомоги; Інтернет-портал зі зразками всіх необхідних документів та соціальною мережею для членів ОСББ і будинкових комітетів. Саме над цим зараз працює команда Української Громади.

 

Довідка 

Всеукраїнська програма «Проект «Україна». Формування ефективної національної ідеї» стартувала в листопаді 2008 року на сторінках ділового тижневика «Контракти» і розрахована на рік. 

За словами організаторів, ідея формування ефективної національної ідеї назріла давно. Ініціатори програми «Проект «Україна» головний акцент зробили на її практичній корисності для суспільства, а головною вимогою до всіх пропозицій поставили їхній об’єднуючий характер. Тобто національна ідея повинна відображати ті риси, які об’єднують українців, а не роз’єднують.  

Детальніше на сайті – www.nideya.kontrakty.ua
 

Просмотров: 966 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz