Понеділок, 29.04.2024, 21:27
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Червень » 23 » В останню неділю червня наша країна святкує День молоді
В останню неділю червня наша країна святкує День молоді

Шановні друзі!

Дорогі юнаки та дівчата!

Сьогодні я звертаюся в першу чергу до вас.

В останню неділю червня наша країна святкує День молоді. Молодість – це прекрасний час надій і впевненості у тому, що всі мрії обов'язково збудуться. Час, коли зустрічаєш найвірніших у своєму житті друзів, коли закладаються основи  майбутнього твого  життя. Тому важливо використати всі переваги цієї прекрасної пори.

Я люблю молодь за максималізм, за відкритість, за віру у власні сили, за жагу до знань, за упевненість в собі. Стендаль казав: «Юність – це час відваги». У часи змін молодь завжди веде перед. В історії України молодь завжди була рушійною силою революційних процесів, демократичних перетворень і змін. У 90-му році «голодуванням на граніті» студенти змусили тодішню владу зважити на думку народу. Влітку 2004 року саме студенти трьох сумських вузів стали провісниками революційних змін. Вони змусили тодішній режим відмовитися від політичного об'єднання вузів, показали, що не дозволять політичного тиску на молодь. А вже восени 2004 року саме молодь у наметах на Майдані, на площах десятків українських міст і містечок захистила демократію і нашу молоду свободу.

Як Президент України я високо ціную той внесок, який зробило українське юнацтво в демократизацію країни.

Ви – моя найважливіша надія змінити країну на краще, очистити її від спадку тоталітарного режиму, побороти корупцію. На вашу віру в Україну, вашу освіченість, патріотизм, на ваші сучасні погляди на життя сподівається влада, залучаючи молодих до найвищих посад. Переконаний – аби реалізувати ті амбітні цілі, що ставить перед собою суспільство, аби провести реформи, зайняти лідируючі позиції в регіоні, стати повноправним членом Європейського Союзу, нам як ніколи потрібна енергія, запал, наполегливість юності. Тому я хочу бачити молодь в авангарді всіх змін, які відбуваються в країні.

Я пишаюся тим, що почався процес омолодження влади, і сьогодні у її коридорах усе більше молодих облич. Формуючи команду, я зробив ставку на молодих професіоналів і вважаю, що не помилився, коли запропонував прийти в уряд тридцятирічним. Наймолодші міністри стали чи не найуспішнішими українськими урядовцями. Це – віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, міністр сім’ї та молоді Юрій Павленко, міністр транспорту і зв’язку Віктор Бондар, міністр економіки Арсеній Яценюк, який лише за 8 місяців зробив колосальну роботу щодо вступу України до Світової організації торгівлі. Переконаний, вже цієї осені Україна стане членом цієї міжнародної організації. Середній вік співробітників мого Секретаріату – 35 років. Серед голів обласних і районних державних адміністрацій 42 керівники – тридцятирічні люди, шістьом із них немає й 30. Я радий бачити молоді обличчя у парламенті, в органах місцевого самоврядування. Я вітаю тих, хто сьогодні набирає досвіду, щоб фахово керувати державою.

Кожен із вас, незалежно від того, де живе і якою він справою займається, має шанс змінити країну на краще. Для цього потрібно бути активним і єднатися для захисту своїх інтересів. Сьогодні в Україні діють 125 всеукраїнських і понад 4000 місцевих молодіжних і дитячих громадських організацій. Треба, щоб громада почула про кожну з них. Працюйте так, щоб люди мали підстави дякувати вам. Якщо ваша робота матиме відчутний результат, впевнений – ви зможете розраховувати на підтримку не лише держави, а й місцевого бізнесу чи благодійних фондів.

Дорогі юнаки і дівчата!

Мудрі кажуть: у кожної людини буває три молодості – розуму, тіла і серця. Дорожіть кожною з них і плекайте їх. Це те, що визначить ваше місце в житті і вашу долю.

Сьогодні у світі найбільше цінуються знання. Виграє той, хто володіє ними. Ключем до знань є якісна освіта. Минулого року Україна офіційно приєдналася до Болонського процесу. Це означає – дипломи наших випускників визнаватимуться за кордоном. Українці зможуть конкурувати зі своїми європейськими однолітками за гідне місце роботи. Ми зробимо нашу освіту конкурентоспроможною. Цього року фінансування освітньої галузі зросло на третину. Підвищується заробітна плата вчителів, стипендії молоді. З кожним роком зростає кількість тих, хто отримує гранти, Президентські стипендії. Про успіхи і талант українських студентів, школярів, молодих науковців знають у всьому світі. Ми пишаємося нашими переможцями міжнародних олімпіад у різних галузях науки. Ми віримо в їх майбутнє.

Щоб українські вузи і школи стали територією без корупції, цього року в експериментальному режимі було проведено незалежне тестування. Тести склали понад 40 тисяч випускників, а це майже 10% від їх загальної кількості. Запровадження тестування у всій системі освіти допоможе боротися з корупцією і хабарництвом при вступі до вузів. Конкуренція за право отримати освіту має бути чесною.

Я знаю, що молодим зараз нелегко. Не завжди батьки можуть створити умови для доброго старту. Впевнений, достойні стартові можливості повинна забезпечити українська держава. Ми підтримуємо і будемо підтримувати вас на перших кроках вашого самостійного життя. У першу чергу – через систему пільгового кредитування освіти, бізнесу, житла. Сьогодні власного житла потребує більше півмільйона молодих українських сімей. Державний фонд підтримки молодіжного житлового кредитування постійно розширює рамки своїх програм. Тільки у минулому році він майже в 7 разів збільшив кількість кредитів молодим сім’ям на будівництво і купівлю житла. Однак це – не межа. Я бачу величезний простір для діяльності в сфері пільгового кредитування приватного бізнесу і банків. Створюйте програми для молоді, підтримайте тих, хто завтра може допомогти розвивати ваш бізнес.

Олександр Довженко колись сказав: «Лише велика мета породжує великі характери». У нас є велична мета – вільна, багата, процвітаюча Україна.

Вірю у ваші сили, у вашу щасливу долю і ваше майбутнє.

Щастя вам і успіху.

Слава Україні!
 
 
 
 
 
 
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
 
 
 
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
Просмотров: 933 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz