Четвер, 25.04.2024, 15:15
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Червень » 24 » Звернення до міністра
Звернення до міністра

     За принципову позицію по збереженню Куяльницького лиману Держінспекція, яка вже півроку бездіє в цьому питанні,  вилучає в козаків посвідчення громадських інспекторів!
 
 
 
Міністру
охорони навколишнього п
риродного середовища України
Філіпчуку Г.Г.
 
 

 

ЗВЕРНЕННЯ

членів Громадської ради

при Державному Управлінні
з охорони навколишнього природного середовища

в Одеській області

 

З 2003 року козаки Чорноморського Гайдамацького З’єднання сумлінно виконують обов’язки громадських інспекторів з охорони довкілля. Щорічно ними проводяться рейди, під час яких викриваються численні порушення природоохоронного законодавства: забруднення і засмічення земель, незаконне видобування загально розповсюджених корисних копалин, вирубка лісонасаджень тощо. В ЧГЗ створений загін, що спеціалізується по боротьбі із браконьєрством, в цій галузі досягнуто вагомих успіхів.
 
Природоохоронна діяльність ЧГЗ широко висвітлюється у ЗМІ, як місцевих, так і  центральних,  козаки неодноразово отримували грамоти, подяки, у тому числі від органів Мінприроди України.
 
Останнім часом увагу спеціалістів та громадськості привертає діяльність ЧГЗ щодо  спасіння Куяльницького лиману, на якому розташовані всесвітньо відомі грязьові здравниці. Небезпеку створюють незаконні кар’єри здобування піску у верхів'ях лиману, перекриття дамбами малих річок, що впадають у лиман, внаслідок чого порушується гідрологічний режим.
 
Про ефективність цієї роботи ЧГЗ свідчить те, що на сайті Мінприроди України з’явилася інформація про створення міжвідомчої оперативної робочої групи з метою припинення незаконних дій порушників природоохоронного законодавства на території Одеської області в районі русла річки Великий Куяльник.
 
На жаль, судячи за усе, активна діяльність ЧГЗ з невідомих причин викликає неприйняття з боку Держекоінспекції  в Одеській області. Так, наказом Головного інспектора з охорони навколишнього природного середовища в Одеській області Третяка Ю.І., у отамана ЧГЗ Сергія Гуцулюка і керівника козацького оперативного загону по боротьбі з браконьєрством Олексія  Токмакова вилучені посвідчення громадських інспекторів.
 
Причина вилучення суто формальна і така, що легко може бути усунена: а саме: своєчасне не надання звіту за другий квартал. І це на тлі того, що ЧГЗ, на відміну від інших угрупувань громадських інспекторів, є чим звітувати!
 
Такі дії керівництва Держекоінспекції в Одеській області, з усією очевидністю, завдають шкоду справі охорони природи.
 
Просимо Вас прийняти заходи щодо встановлення справедливості і скасування зазначеного наказу Третяка Ю.І.
 

Прийнято на засіданні Громадської ради 24 червня 2009р.

 

Підписи членів ради.

 

Продовження буде!
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
Просмотров: 1006 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.2 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz