Понеділок, 29.04.2024, 01:27
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Червень » 25 » Долучайтеся до проекту «Наш Трахтемирів»!
Долучайтеся до проекту «Наш Трахтемирів»!
Українська Громада закликає всіх бажаючих долучитися до реалізації проекту «Наш Трахтемирів», який здійснюється за підтримки Української Громади. Проект ініційований товариством «Не Журись!».

     Запрошуємо Вас 27 червня приєднатися до групи активістів та відвідати Трахтемирів!

    Трахтемирів – це перша козацька столиця, а зараз там знаходиться найбільше в Україні козацьке поховання. Це територія з унікальною історією та енергетикою.

      Проект має на меті:
•  розчищення місць поховання на території ДІКЗ (державного історико-культурного заповідника) «Трахтемирів», упорядкування і благоустрій території;
•  розробку програми створення меморіального комплексу державного рівня значимості – «Січ Перша»;
•  адаптацію функціонування території ДІКЗ «Трахтемирів» до вимог програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і подальша реалізація цього проекту в рамках концепції розвитку біосферних резерватів, так званої «Севільської стратегії».   

Зараз проводиться активна діяльність з розчищення та упорядкування місць поховань єдиного збереженого в Україні козацького цвинтаря.
Щотижня, в суботу–неділю, збирається команда охочих, яка приводить могили до порядку. Черговий збір у цю суботу – 27 червня.

     Що потрібно робити?

    Робота відома: вирубати чагарники, викосити траву, зрізати молодняк дерев, поправити, де потрібно, знаки. Плануємо також зробити і плани кладовищ, подумати про дороги та огорожу, а також розробити концепцію розвитку біосферного резервату «Наш Трахтемирів». Упорядкування території відбуваються за погодженням з Державними адміністраціями з охорони історичної та культурної спадщини Київської та Черкаської областей.
Детальніше про Трахтемирів дивіться тут. Стаття з цієї проблематики тут.

     Переглянути фотогалерею місцини.
 
З усіх питань з приводу участі в проекті та робочої поїздки 27 червня звертаєтеся, будь ласка, до керівника проекту – Володимира Скитиби – за тел. +380 67 501 94 13 або електронною адресою: trahtemyriv@ukrhromada.org.

Унікальність проекту
Трахтемирів – це регіональний ландшафтний парк й історико-культурний заповідник, що займає невелику ділянку серед канівських гір – Придніпровська височина на території Канівського району Черкаської області та Миронівського району Київської області. На цьому місці відбулось нашарування багатьох «часових зрізів» історії та слідів багатовікової людської діяльності. Трахтемирів — ідеальний еталон реалізації ідеї про нерозривність природного й історичного ландшафту.


З повагою
Українська Громада
 
 
 
 
 
 
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
 
 
Просмотров: 1074 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz