Середа, 01.05.2024, 13:47
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Липень » 28 » Візит Московського Патріарха є експортом неосталінізму в Україну - оновлено
Візит Московського Патріарха є експортом неосталінізму в Україну - оновлено
     Судячи з комплексу заходів і тексту програми, можна сказати, що візит голови РПЦ в рік виборів українського президента є швидше за все політтехнологічним.
 
 Він покликаний провести ревізію виборчих ресурсів РПЦ на території нашої країни, а також спроектувати різні моделі впливу Російського Православ’я на виборця. По-суті, це виключно політтехнологічні завдання.
 

УПЦ ФСБ на чолі зі своїм патріархом


Останнім часом в Російській Федерації посилилося неприродне зрощення Церкви і держави. Враховуючи неосталінізацію політичного процесу всередині Росії і істотний перекіс, що відбувається там, в діалозі між Церквою і державою, можна говорити про те, що цей візит є нічим іншим як експортом неосталінізму в Україну.

Кирило прагне бути Патріархом як українців, так і росіян, проте Російська Держава перейшла в режим тяжких тоталітарних умов. Україна ж як була, так і залишається демократичною. Чи не буде у такому разі його духовне служіння тут в Україні ознакою нав’язування політичної моди на сталінізм і східну деспотію? Мені здається, українська паства Кирила має абсолютно інші запити.

Позитивним сигналом для українського суспільства і свідченням його лояльності по відношенню до Української держави був би заклик до ієрархів УПЦ Московського Патріархату українізуватися. Якщо ж він цього не робить, то тоді візит Патріарха може стати імпульсом для абсолютно інших процесів. У нас як мінімум 55% громадян України ідентифікують себе як прихожан Київського Патріархату, тоді як, наприклад, маючи більшість приходів на території нашої країни, Московський Патріархат не має такої ж сильної внутрішньої самоідентифікації у своїх людей.

Заява, що передувала візиту Патріарха, про те, що автокефалії Української Церкви бажає всього лише «невеликий прошарок журналістів і політиків», по-суті є нічим іншим як надмірно емоційним сплеском політичних пристрастей громадянина Росії по прізвищу Гундяєв, а не добрим словом Архіпастиря. Ця заява свідчить про те, що Московський Патріархат програє Україну і тому за допомогою візиту керівника Церкви намагається зберегти свою нечисленну паству.
 
ЧАСТИНА 2
 
Без грошей з України еліта проекту "московський патріархат" вимушена буде обмежувати себе в будівництві шикарних вілл та відвідин підпільних казино.

Однією з вагомих причин відмови Патріархом Московським і всієї Русі КИРИЛОМ в автокефалії УПЦ МП є економічний чинник. Так прокоментував заяву Патріарха КИРИЛА професор філософії та мистецтвознавства Національної академії наук України Дмитро СТЕПОВИК.

“Треба розуміти, що приходи УПЦ МП складають близько половини від загальної кількості приходів Російської православної церкви”, - зазначив він і додав, що саме кошти з українських приходів становлять левову частку надходжень Російської Православної Церкви.

“Схема фінансування виглядає приблизно так – спочатку кошти з приходів, в тому числі й українських, направляються в центр – до Москви, а вже потім звідти централізовано розподіляються по місцях”, - зазначив Д.СТЕПОВИК. За його словами, “в центрі - в Москві знаходиться величезний управлінський апарат, який можна порівняти з міністерством, і на утримання якого, звичайно ж, необхідна значна сума коштів”. “Внаслідок цього на місця повертається значно менше коштів, ніж надсилається до центру”, - додав він. “Враховуючи, що деякі з парафій Російської православної церкви, особливо в Сибіру та на Далекому Сході є надзвичайно бідними, Українська Православна Церква з її багатими приходами має для російського православ’я стратегічне значення”, - зазначив Д.СТЕПОВИК.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.
 
 
 
 
 
Просмотров: 1045 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 2
2 ASTEROID  
0
До України приперся "ПРЕДВОДИТЕЛЬ РУССКОГО ПРАВОСЛАВНОГО ГОМОСЕКСУАЛИЗМА" Співгромадяни, запасайтесь часником та осиковими кілками від цієї сатанинсько-кгбістської нечисті!!!

1 руський ( не москаль )  
0
Ви подивіться на мусорів - скільки років можна кожному давати.Кого кормимо?

Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz