Вівторок, 07.05.2024, 03:09
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Серпень » 23 » Валентин Кузнецов: «З фронтів невидимої війни…». Частина 2
Валентин Кузнецов: «З фронтів невидимої війни…». Частина 2

Вранці 20 серпня спеціально замовленими автобусами до села Адамівка прибули журналісти, гості та частина учасників фестивалю. Частина активістів вже майже добу знаходилася у районі кар`єру, причому одразу виявилось, що минулого дня з боку охоронців та організаторів видобутку робилися спроби спровокувати їх на бійку і не дати можливості встановити сцену і намети: останні навіть намагалися завадити встановленню табору за допомогою трактору. Через це поблизу табору постійно чергував наряд міліції.

Вже через 15 хвилин після приїзду, представники ЗМІ разом з козаками Чорноморського Гайдамацького З`єднання та Південного округу Міжнародної Асоціації «Козацтво» брали інтерв`ю у одного з працівників кар’єру. «Головний провокатор», як його назвали козаки, у той час спішно сховався у машині найнятого місцевого мешканця, звідки не вилазив до обіду.
 

 

Після цього розпочалася підготовка до музичної частини фестивалю. Журналістів тим часом розважила ще одна подія: до кар`єру під`їхав «КамАЗ», у водія якого теж одразу взяли інтерв`ю. Але не судилося в цей раз вивезти йому пісок…

 

О 13 годині на побудованій власними силами активістів сцені, котра була обвішана плакатами з лозунгами «З нами сила Землі», «Міліція з народом», «Куяльницькому заповіднику – бути» тощо, урочисто відкрив фестиваль відомий одеський художник Алік Мірзоєв.

Після його промови почався виступ гуртів.  

На фестиваль приїхало багато одеських гуртів та виконавців, серед яких «Діксі Флеш», «ВиШИВАнка», «РАЖ» (Олександр Костюченко і Віталій Фесенко), Сергій Головін – проект «Солнечное сплетение», «НИИТИ» (Влад Чубарьов, Анастасія Кузьміна, Інді), Іванна Нечай, гітаристи Олексій Майоров та Євген Сметанін разом з чарівною співачкою з Еквадору – Каролою Семен та інші.

Особливо здивував усіх гурт «РАЖ», що грає у стилі експериментальна етно-музика, - склалося враження, ніби вони за допомогою дивних народних інструментів пробуджують найархаїчніші пласти людської свідомості. Також варто відзначити виступ бандуриста Павла Ровенка, який своїм виступом переніс учасників на сотні років в минуле.

Мала місце промова отамана ЧГЗ Сергія Гуцалюка, котрий зробив короткий екскурс в історію краю.

Під час виступу одного з гуртів стався цікавий випадок. Група місцевих літніх жінок, що прийшли подивитися на фестиваль, підняла галас з приводу «бездіяльності» всіх активістів, звинувачуючи останніх в тому, що вони є найманцями якогось «депутата, котрий бажає таким чином розкрутитися». Попри всі офіційні та неофіційні відповіді, жінки залишилися при своїй думці, що будівництво кар`єру не припиниться ніяким чином.

Як і планувалося, було проведено декілька флеш-мобів: представники молодіжних організацій оточили один з тракторів та зробили вигляд, ніби зіштовхують його у ставок; на стіні кар`єру був виліплений надпис «Куяльник» завдовжки 15-20 метрів.

Концертна програма першого дню фестивалю закінчилася імпровізованим виступом музикантів різних гуртів, самих організаторів та учасників табору.
 
 
Після від`їзду преси, та більшості музикантів розпочалося найцікавіше. До кар`єру приїхали його власники, люди вірменської національності, та робітники-найманці. Доки перші розбиралися з керівниками організації, другі, не зважаючи на таборовиків, почали грузити пісок у вантажівку: виникло декілька сутичок, але під час класичного «базару» власник кар`єру дав слово розібратися за самоуправство водія та призупинити видобуток піску.
 

Ввечері все затихло. Таборовики відпочивали, сидячи навколо багаття, насолоджуючись красою українського степу. Так минув перший день етнофестивалю …

 

Звісно, боротьба на цьому не закінчилася. У нашій країні йде справжня війна, яка, через хитрість супротивників та, мабуть, підкупність деяких можновладців, залишається невидимою. Як і колись, чужоземні зайди, не вміючи культурним образом взаємодіяти з людьми та порушуючи правила гостинності, нищать багатства нашої землі та Батьківщини. Як видно зі слів селян, страждають від цього не тільки природа, але й самі люди. Закликаємо усіх українців не бути байдужими до долі свого народу та рідної країни! Адже якщо сьогодні лихо «десь там», то завтра воно може постукатися і до вашої оселі…

 

 
Валентин Кузнецов
 
фотозвіт  з фестивалю дивиться тут:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Просмотров: 1117 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 2
2 gaidamaky  
0
Дякую за коментар!

1 пожилая одесситка  
0
я хоть и русскоязычный человек и национальностей намешано много)))), но огромное вам Спасибо за ваши дела! я думаю, что именно по Делам познается патриот Своей Земли. А к Одессе я и моя семь относимся трепетно и очень больно смотреть на то, что происходит в городе и в стране. Еще раз низкий поклон вам ребята за ваше отношение и любовь к многострадальной земле украинской.
Р.S. небольшой совет, пожалуйста не "жмите" на людей с национальностью, лучше настаивайте на украинской нации, независимо от национальности, имхо, в таких регионах как Одесса много коренного населения разных национальностей, ведь мы "дети совка" и в этом не виноваты, а город многие любят и слишком большое настаивание на титульности национальности, на мой взгляд может оттолкнуть многих из тех, кто мог бы вам помочь в ваших делах по спасению родной земли. Ведь у преступников и нелюдей национальности нет, а просто добрых людей всегда найти можно, опять же независимо от национальности. Старайтель объединять людей на основе просто любви к дому, городу, селу и так далее, нужно просто растить Граждан Украины, готовых к делам, а не к болтовне о политике. Простите, если чем обидела.

Форма входа
Календарь новостей
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz