Четвер, 28.03.2024, 14:08
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2011 » Грудень » 23 » Одеське кривосуддя: Суддя Людмила Домусчі стала на бік міськради - гайдамаки готують апеляцію
Одеське кривосуддя: Суддя Людмила Домусчі стала на бік міськради - гайдамаки готують апеляцію

У багатомісячному судовому спорі «Чорноморського гайдамацького з'єднання» з Одеською міськрадою за виділення ділянки землі під спорудження пам'ятника отаману Запорізької Січі Петру Калнишевському поставлена крапка.

Суддя Приморського суду Одеси Людмила Домусчі, ставши на бік міськради, винесла рішення на його користь, - передає кореспондент «Погляду з Одеси».

Домусчі відмовила у задоволенні позову «Чорноморського гайдамацького з'єднання» до міськради про визнання незаконним рішення міськради від 28 лютого про скасування рішення міськради попереднього скликання про узгодження ділянки землі під спорудження в Одесі пам'ятника Петру Калнишевському на розі пр. Шевченка та пр. Гагаріна.

Сьогодні, в ході судових дебатів представник міськради Юлія Семенюк в черговий раз не змогла надати жодних юридичних обгрунтувань для скасування рішення про погодження землі для пам'ятника.

У той же час, позивач наполягав, що оспорюване рішення носить чисто політичний характер, що підтверджується стенограмою засідання міськради. Також, на думку позивача, Одеська міськрада за законом не мав права скасовувати свої ж, що вступили в силу рішення.

Проте суддя Людмила Домусчі не прислухалася до аргументів позивача - останній готується до апеляції. За словами отамана «Чорноморського гайдамацького з'єднання» Сергія Гуцалюка, незважаючи на програш, в судовому процесі, який тривав кілька місяців є маса позитивних сторін.

«По-перше, міськрада вже нам програла, здавши назад. Нагадаю, в суді відповідач надав рішення міськради від 19 жовтня 2011 яке, як-би «доповнює» оспорюване нами рішення від 14 лютого 2011 р. Це рішення «Про внесення змін, доповнень і уточнень до рішення Одеської міськради від 28.02.2011 г . № 399-VI «Про скасування рішення Одеської міськради від 10.07.2008 р. № 2926-V« Про погодження місця розташування пам'ятника місцевого значення кошовому отаману П.І. Калнишевському ». З нього випливає, що 28 лютого міськрада не тільки скасувала узгодження ділянки землі для пам'ятника, а разом з тим, доручила низці міськрадівських структур знайти в Одесі нове місце для спорудження пам'ятника », - розповів Гуцалюк.

«Що стосується сьогоднішнього рішення Домусчі, то є ймовірність того, що її просто залякали близькі до українофобської партії« Родина »люди. Тому незважаючи на наші юридичні та історичні аргументи, рішення суду виявилося не в нашу користь. У будь-якому випадку ми будемо подавати апеляцію, також будемо стежити за виконанням рішення міськради від 19 жовтня 2011 року. Крім того, спробуємо залучити ідейного натхненника рішення від 28 лютого 2011 року - українофоба Косьміна за спробу обману суду », - додав громадський діяч.

За словами іншого представника позивача - медіа-юриста Олександра Славського, Приморський суд завжди «славився» своїм «ручним управлінням» з Одеської міськради.

«Цей суд завжди був більш лояльним до Міськраді, ніж до всіх інших, принаймні, останні 10 років. Тому сьогоднішнє рішення мене не здивувало », - сказав юрист.

«Представник міськради протягом всього процесу жодного юридичного обгрунтування так і не надав, тому, нам дуже складно уявити, чим мотивувалася суддя, виносячи рішення не на нашу користь», - уточнив Славський.

Одеситів у судовій справі підтримує координатор ГІ "Оновлення Країни" Валентин Наливайченко.

Просмотров: 1431 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz