Вівторок, 16.04.2024, 12:29
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Червень » 22 » АртПоле - 2010 на Куяльнику!
АртПоле - 2010 на Куяльнику!
     Третій рік наше товариство «Чорноморське Гайдамацьке З’єднання» веде боротьбу з нечистоплотними чиновниками і підприємцями, які намагаються знищити безцінну екосистему Куяльницького лиману та прибережних схилів.
     Мабуть всі уже чули за цю боротьбу: незаконними піщаними та кам’яними кар’єрами знищуються природні ландшафти, майже знищена долина річки Великий Куяльник штучними дамбами та працюючим там земснарядом.
     В минулому році молодіжні організації Одещини разом з чорноморськими козаками своїми силами організувала і провела перший екологічний музикальний фестиваль «Сіль Землі», метою якого було блокування роботи земснаряду в верхів’ях Куяльнику і привернення уваги громадськості до проблему знищення унікальної екосистеми лиману.
     І ось в цьому році на Куяльнику з 12 по 18 липня заплановано проведення міжнародного фестивалю «АртПоле-2010», який буде відбуватися просто неба поруч з санаторієм «Куяльник».
 
     Від авторів Фестивалю:
     «По-справжньому постійні в нашому житті лише зміни — ніщо не закінчується, а просто тече і набуває нових форм. Цього року зміни будуть досить радикальними — ми відмовилися від фольклору в чистому вигляді, натомість буде багато експериментальної музики. Відповідно до цього ми знайшли досить несподіване місце проведення фестивалю — Куяльницький лиман на околиці Одеси. Ми не намагаємося вводити будь-які стилістичні обмеження (хоча на фестивалі не передбачається автентичного фольклору, джазу, року та класичної музики:). Мистецтво відкритого простору передбачає розуміння, взаємодію і спільну з навколишнім середовищем гру. У візуальному мистецтві це лендарт, інсталяції в довкіллі й кінетик-арт. Ми спробуємо створити і свій звуковий простір, в якому відбудеться злиття прадавнього й актуального. Від музики до слухання фестиваль поступово буде рухатися в напрямку музики до танцю. Від атмосферного ембієнту Port Mone — крізь етно-електронні експерименти, крізь стародавні наспіви сплавлені з дабом, трип-хопом, хаусом, idm як це роблять Village kollektiv, Volga, Piss&Laugh — до простої та щирої музики портових містечок Португалії — OqueStrada, Італії — Gattamolesta і, звичайно, України — Перкалаба (Порт Франківськ). Слухати доведеться не тільки вухом, а і серцем, і дивитися не тільки двома, але й третім оком. Головне, що це наша територія, на якій можна жити за своїми правилами або взагалі без них, коли так вмієш відчувати. Формат цьогорічного АртПоля передбачає експеримент і вдалий синтез — нетрадиційне поєднання традиційних інструментів, ідей, способів виконання, фактур, матеріалів —живих інструментів і автентичного вокалу з електронікою, або живих інструментів і індивідуального ставлення до видобування з них звуків, або створення гігантських місць відпочинку з різнокольорових парасоль, або плетіння з льняних мотузок і магнітофонних плівок, або прогулянка соляним берегом і творіння миттєвого об’єкту зі слідів і тіней… Важливим є не анонсований, а справжній відхід від кліше, нав’язаних музичними та художніми середніми та вищими навчальними закладами. Якщо тобі є, що сказати світові і людям навколо, воно обов’язково буде індивідуальним і неповторним…»
 
     Як додали організатори фестивалю в розмові з отаманом Чорноморських гайдамаків Сергієм Гуцалюком фестиваль носить не тільки культурологічний але і екологічний характер і під час його проведення обов’язково буде піднято питання щодо необхідності збереження унікального ландшафту Куяльницького лиману та степу.
 
Прес служба ЧГЗ
Сайт фестивалю:
 
Просмотров: 1080 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 Денис  
0
это будет круто,а как на счет билетов или это все на шару)))

Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz