Середа, 08.05.2024, 04:44
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Вересень » 29 » «АТВ» - зоопарк провокацій
«АТВ» - зоопарк провокацій
Сьогодні, 29 вересня 2009 року, активісти «Комітету Оборони Одеси» біля будівлі Одеського окружного суду прийняли участь у акції пікетування однойменного суду.

     Акція почалась вчасно, як і планувалося, 0 9:00 ранку. Спочатку було все мирно та спокійно, люди, які прийшли виступити та висловити свою думку за заборону трансляції екстремістського телеканалу «АТВ», мирно спілкувалися між собою, знайомились, мали змогу виступити. Все було мирно, поки не з’явилися представники так званої «опозиції», люди, які прийшли підтримати «АТВ».

    Здавалося б, нормальна ситуація нормального демократичного суспільства, хтось – «за», хтось – «проти», але тільки не у випадку з «АТВ» та «марковцями»… Коли представники демократичних організацій мирно проводили акцію протесту – до них почали підходити люди, які прийшли підтримати «АТВ». Зі сторони підтримуючих «АТВ» одразу стали звучати образи, погрози, та просто відбірний мат до співробітників міліції, до учасників акції, одразу почались агресивні випади в сторону своїх опонентів, почали рвати неугодні їм банери, провокувати на бійки. Коли представникам «АТВ» стало зрозуміло що на їх провокації ніякої реакції не буде – вони розлютилися ще більше, і самі спробували розпочати бійку, запалювали димові шашки, періодично нападали на учасників акції з кулаками, але й такі вчинки не принесли результату, на який вони очікували.
Не зважаючи на цілу низку підготованих провокацій зі сторони прибічників «АТВ», акція протесту проти цього скандального телеканалу продовжувалась, лунала музика, люди слухали виступаючих, спілкувалися між собою, одним словом вели себе толерантно, стримано, спокійно.

     Один з лідерів «Комітету Оборони Одеси» Ігор Іванов навіть звертався до провокативної сторони не чинити провокацій, бути стриманими: «Люди, подумайте що ви робите, не піддавайтеся на провокації та не створюйте їх. Не будьте такими сліпими, щоб не помітити того, що вас використовують на свою користь нечисті на руку політики, а коли проллється наша з вами кров – вони знову будуть осторонь! Не допустіть проливання крові, подумайте що ви робите, у нас тут мирна акція, не перетворіть її на бійню». Але заклики Ігоря Іванова опонентами почуті не були, вони їх просто не хотіли слухати.

     «Комітетом Оборони Одеси» було також створено перформенс під назвою «Зоопарк». До широкого загалу пікетуючих вивели віслюка з табличкою «Марков», півня з табличкою «Димитриев», а у поросяти з табличкою «Кваснюк» навіть намагалися взяти інтерв’ю.

     Тим часом «АТВшники», незадоволені сценарієм занадто мирного розвитку подій, так і не дочекавшись бійки, вирішили знов ж таки спробувати розлютити та спровокувати натовп. Після того як стало відомо про перенесення слухання по цій справі, у зв’язку з хворобою одного з членів суддівської колегії, прибічники «АТВ» пішли від суду. Більшість людей полегшено зітхнула. Але приблизно через хвилин 20-30 після свого уходу, провокатори повернулися з криками, ніби хтось з мітенгуючих напав на оператора телекомпанії «АТВ», порізав йому руку, і забрав камеру. Люди, побачивши кров, як хижаки кинулися на мирну акцію протесту, і невідомо до чого це призвело б, якби не правоохоронні органи, які забезпечували громадський порядок на цій акції. Тільки потім, коли пройшов жах від побаченої порізаної руки, всім в голову полізли сумніви, як могли мітингуючі створити такий злочин, якщо на час інциденту акція продовжувалась, і ніхто не відлучався, тим більше що стався цей випадок виключно поза межами зору людей та багатьох телекамер присутніх там.

     «Нами розглядається варіант, що це було скоєно самими працівниками телеканалу «АТВ», на якому працює потерпілий оператор. Ми хочемо застерегти прибічників партії «Родина» та телеканалу «АТВ» щоб вони були обережніші, бо керівники цих двох провокативних установ навіть своїх людей не жаліють, ви уявіть до чого вони можуть дійти, виключно для свого особистого піару та політичних дивідендів. В агонії від втрат своїх позицій вони можуть піти абсолютно на все» - прокоментував ситуацію з порізаною рукою оператора «АТВ» співкоординатор громадського руху «Комітет Оборони Одеси» Сергій Гуцалюк.
Під кінець акції Ігор Іванов закликав людей прийти сюди ж 20 жовтня 2009 року, на чергове слухання справи про заборону трансляції телеканалу «АТВ», з метою недопущення тиску на суд, подякував всім хто прийшов, всім, кому дійсно небайдужа ситуація в Одесі, а також заявив, що «Комітет Оборони Одеси» і надалі буде висвітлювати та коментувати події, які відбуваються в місті.









Керівник прес-служби громадського руху «Комітет Оборони Одеси»
Володимир Мусяк



 
 
 
 
 


 
Просмотров: 892 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz