Четвер, 28.03.2024, 19:10
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2011 » Вересень » 20 » До Южного завітав керівник Інституту Історії Козацтва Тарас Чухліб
До Южного завітав керівник Інституту Історії Козацтва Тарас Чухліб

           

16 вересня 2011 року з ініціативи  ГІ "Оновлення країни" на Одещині, разом з "Клубом творчої інтелігенції" м.Южне відбулась зустріч старшокласників з міста Южне, викладачів історії та всіх бажаючих з керівником Інституту Історії Козацтва при НАН України професором Тарасом Чухлібом. Гість зі столиці презентував свої нові видання:  "Козаки та яничари" і "1000 цікавих фактів з історії України". Примірники цих видань були передані господарям.

           Крім цього, отаманом Чорноморського Гайдамацького З’єднання Сергієм Гуцалюком було презентовано та передано школярам 10 примірників видання "Петро Калнишевський та Хаджибей (Одеса)", яке було видано за сприяння козаків ЧГЗ та Валентина Наливайченка на початку червня цього року.




Під час зустрічі відбулась цікава дискусія про історичну долю України. Молодь жваво цікавилась думками професора, бо ж не кожен день можна напряму поспілкуватись з такою відомою та авторитетною людиною в історичній науці.

"Наші організації при першій можливості намагаються проводити подібні заходи задля розширення кола патріотів на Одещині та просвітництва молоді поза рамками шкільної програми , на сьогодні на Півдні України це дуже актуальна справа. З "Клубом творчої інтелігенції" м.Южне Одеської обл. ми співпрацюємо в цьому напрямку вже більше 10 років. За цей час нами проведено багато різних заходів для молоді це презентації книг ,  зустрічі з цікавими особами , екскурсії , конкурси , вікторини , тощо. В Одесі наразі відбувалась наукова конференція присвячена Українсько-Польським відносинам  , в якій бере участь пан Тарас Чухліб і ми не могли не провести зустріч наших друзів з відомим українським істориком" - зазначив отаман Чорноморських гайдамаків, координатор ГІ "Оновлення Країни " на Одещині Сергій Гуцалюк

 

Просмотров: 989 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz