Субота, 04.05.2024, 07:06
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Березень » 22 » До Всесвітнього дня поезії 21 березня 2010 року в Одесі стартує у літературний простір НЛО («Нова Література Одеси»)
До Всесвітнього дня поезії 21 березня 2010 року в Одесі стартує у літературний простір НЛО («Нова Література Одеси»)
Це літературно-мистецьке угрупування, яке об’єднує молодих одеситів: поетів, письменників, бардів, музикантів, а також усіх тих, кому цікава сучасна українська література.
 
«Ця акція дуже доречна сьогодні в Одесі, - говорить Надія Яшан - керівник ГО «Мистецька хата» і співорганізатор проекту, - Справа в тому, що у нашому місті є багато талановитих молодих людей, що пишуть українською і які не мають можливості бути почутими. У багатьох містах проводяться різні поетичні форуми, фестивалі. Це об’єднує молодих поетів і надихає на написання нових шедеврів. Час весни, час кохання і час нових віршів. Ми зробили акцент на українській поезії, бо вважаємо , що саме вона сьогодні задихається у мовчанні» - завершила поетеса і письменниця Надія Яшан.
 
 
Олекса Губський – організатор акції наголосив, що завдання угрупування – це зробити політ «НЛО» цікавим, таємничим, захоплюючим та неординарним. Сьогодні за допомогою радіопередавача ми надсилаємо у відкритий космос нашу поезію, а також вибрану поезію видатних українських поетів. За підрахунками вчених наш радіосигнал має досягти позаземних цивілізацій за 50 років. Отже, через 100 років одесити та мешканці Землі мають одержати відповідь. Очікуємо, що ми отримаєм вишукані зразки позаземної міжгалактичної поезії. Можливо це будуть також і критичні відгуки на наші твори. Сподіваємося, що критика буде не надто суворою».
 
Віолетта Козланюк захоплюється кількістю молодих поетів: «Я навіть не сподівалася, що у нас в Одесі знайшлося так багато любителів поезії. І це при тому, що реклами особливої не було. Ми будемо збиратися щочетверга на літературні читання і згодом зможемо організувати великий поетично-музичний фестиваль, які відбуваються в інших містах. Я сьогодні читала вірша великого Т. Г. Шевченка, бо сама являюся прозаїком. Але насолоджувалася поетичним святом. Думаю, що воно вдалося, - завершила молода письменниця.
 
Поет Володимир Немерцалов сподівається на те, що з часом з’явиться сайт НЛО, який зможуть переглядати всі охочі. Взяли участь у читанні віршів і поети, які читали власні вірші, і учні шкіл, вчителі, перехожі, яких зупинило на мить біля альтанки поетичне слово.
 
Найстаршому учаснику Валентину Кірову – 86,а наймолодшому – Мирославчику Юсову всього три рочки. Але, як відомо, поезія роки не рахує. Отож, побажаємо молодим літераторам успіхів і незрадливої музи.
 
 
Захід відбувся за сприяння Управління молодіжної та сімейної політики Одеської міської ради та ГО «Мистецька хата» при Одеській обласній організації Національної спілки письменників України.
 
Наші партнери: «ХЛАМ», «Молода Просвіта», низка громадських організації. Прес-служба ГО «Мистецька хата» при Одеській обласній організації Національної спілки письменників України
 
Прес-служба ГО «Мистецька хата» при Одеській обласній організації Національної спілки письменників України
Просмотров: 1221 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz