Вівторок, 30.04.2024, 04:57
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Вересень » 27 » ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА В КОМІНТЕРНІВСЬКОМУ РАЙОНІ
ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА В КОМІНТЕРНІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Жителі села  Булдинка та селища  Нові Біляри, що відносяться до Новобілярської селищної ради Комінтернівського району Одеської області, обурені відверто зрадницькою політикою місцевої влади, направленої на погіршення і без того екологічно напруженого стану навколишнього природного середовища, майже непридатного для життя людей.

 Григорівський промвузол, що знаходиться на території  Старих та Нових Біляр, складається з потужних підприємств, які спеціалізуються на хімічній промисловості, перевантажуванні добрив, вугілля, руди, зерна  та інших вантажів, переробці тропічних масел. Виробнича діяльність Одеського припортового заводу, порту «Южний», ТОВ «Трансінвестсервіс», ТОВ «Дельта Вилмар» та багатьох інших супутніх підприємств призводить до загального сукупного забруднення довкілля. Ситуація погіршується тим, що на території Новобілярської селищної ради розташований шламонакопичувач Одеського припортового заводу для розміщення промислових та побутових відходів підприємства.

 Так склалося, що техногенне навантаження на жителів села Булдинка та селища Нові Біляри вже досягло гранично допустимого рівня. Але Новобілярська селищна рада, відстоюючи інтереси промислових структур, а не місцевої громади, на цьому не зупиняється. Обурені місцеві  жителі повідомляють, що селищний голова Налисник О.В., користуючись тим, що до виборів у місцеві органи влади залишились лічені дні, згодилася на привабливу для неї пропозицію виділити землю під іще один накопичувач промислових відходів, на цей раз для МТП «Южний». Для місцевого населення відкриття ще одного звалища промислових, а можливо і побутових відходів, означає тільки одне – неможливість подальшого проживання у суцільно забрудненому середовищі без шкоди для власного життя та здоров’я. Адже промислові відходи виділяють в ґрунт небезпечні хімічні речовини та їх сполуки, що згодом потрапляють до ґрунтових та поверхневих вод і спричиняють їх хімічне забруднення. Відомо, що ґрунтові води  на території  селища проходять близько до поверхні землі, тому їх забруднення вкрай небезпечне. Також велику проблему становить взаємодія різних видів промислових відходів, їх взаємодія з повітрям та водою, наслідки хімічних реакції з виділенням отруйних газів та утворенням шкідливих сполук.

З мовчазної згоди місцевої влади вже кояться небезпечні для навколишнього середовища діяння. Так, наприклад, автогосподарство порту «Южний» сміливо використовує землі Новобілярської селищної ради на свій розсуд. У селі Булдинка на відстані 30 метрів від житлових будинків ведуться роботи по перевантажуванню вугілля та його відходів.  З якоїсь причини автогосподарству вигідніше вести ці роботи  просто неба та на голій землі, аніж на території свого підприємства. Місцеві мешканці зафіксували машини МТП «Южний»:  Татра 174-65 ОВ та Татра 174-66 ОВ, що здійснювали розвантажування вугілля біля їх будинків. На фотознімках видно місце перевантажування. Жителі с. Булдинка скаржаться на те, що під час перевантажувальних робіт вугільний пил надовго залишається у повітрі, а потім осідає на деревах, кущах та городині. На цьому прикладі видно, що керівництво автогосподарства порту «Южний» не обходять норми чинного природоохоронного законодавства, а селищна рада в даному випадку замовчує кричущі факти його порушення, що приносять шкоду довкіллю та здоровю людей.

Наприкінці хочеться спитати Новобілярську селищну раду на чолі з Налисник О.В., як можна бути настільки засліпленими власною вигодою, щоб не бачити наслідків своїх рішень, як можна так не любити своїх дітей, щоб у спадок їм залишити замість землі – звалища, а замість води – хімічний коктейль.  Просимо усіх небайдужих людей не стояти осторонь екологічної загрози, що постала перед мешканцями Булдинки та Нових Біляр, не дайте перетворити їх оселю на цілковите звалище. Ми вимагаємо від органів Мінприроди втрутитися та припинити екологічне беззаконня з боку місцевої влади та зацікавлених структур. 


Прес-служба Чорноморського гайдамацького з'єднання

Просмотров: 910 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz