П`ятниця, 26.04.2024, 22:00
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2013 » Грудень » 3 » Європа визнає свій прорахунок: «Ми були надто гнучкі в переговорах із Януковичем»
Європа визнає свій прорахунок: «Ми були надто гнучкі в переговорах із Януковичем»

Глави МЗС Швеції та Польщі, а також міністр закордонних справ Німеччини закликають українську владу та протестувальників забезпечити мирний характер протестів

1234

Спільна заява

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт та глава МЗС Польщі Радослав Сікорський опублікували спільну заяву із реакцією на масові акції протесту в Україні, – повідомляє Польське Радіо. – "Як ініціатори "Східного партнерства” ми вражені, що так багато українців, не боячись холоднечі, протестують проти раптового рішення їхнього президента відмовитися від підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом”, – ідеться в заяві, розміщеній на сайті МЗС Польщі.

Міністри нагадали, що ЄС і досі готовий підписати угоду з Україною і обіцяє допомогти в реалізації її положень. "Але за відсутності будь-яких доказів проведення економічних реформ, ми не втягуватимемося у безглузду суперечку за майбутнє України”, – ідеться в заяві.

Більдт та Сікорський також погодилися з позицією президента Європейської Ради Германа ван Ромпея й голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу щодо того, що Україна сама має, а не під тиском Росії, вирішити, яким чином вона має співпрацювати Євросоюзом.

Міністри наголосили, що підтримують суверенітет України. "Ми закликаємо всіх зберегти мирний характер акції протесту в Києві. У мирному характері акцій протесту істинний прояв європейської суті. Ми переконані, що український народ реалізує свою мрію про європейське майбутнє”, – заявили голови МЗС Польщі та Швеції.

 

Захистити мирних демонстрантів

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, у свою чергу, теж закликав український уряд забезпечити право громадян на мирні зібрання й захистити мирні демонстрації від залякування й насильства. Те, що люди в Києві та інших містах України виходять на вулиці, виступаючи таким чином за європейське майбутнє країни, є їхнім цілковитим правом, наголосив міністр закордонних справ Німеччини.

"Ми підтримуємо їхнє бажання щодо якомога швидшого зближення України з Європейським Союзом, – заявив Вестервелле. – Наша пропозиція залишається чинною”. Текст заяви опубліковано на інтернет-сторінці німецького зовнішньополітичного відомства. Звертаючись до українського державного керівництва, він нагадав також про головування України в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Для уряду в Києві, заявив він, це мало б стати особливим стимулом, аби поважати наші спільні європейські цінності.

 

ЄС засудив побиття протестувальників

Верховна уповноважена ЄС з питань зовнішньої політики й політики безпеки Кетрин Ештон та комісар ЄС з питань розширення й політики сусідства Штефан Фюле піддали критиці "невиправдане використання сили з боку міліції” в українській столиці. У своїй спільній заяві вони звернули увагу на те, що демонстранти лише "в сильній і безпрецедентній формі проявляли свою підтримку політичній асоціації та економічній інтеграції України з ЄС.

Ештон та Фюле нагадали, що Україна нині головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і п’ятого грудня планує провести в Києві зустріч Ради міністрів країн ОБСЄ. З огляду на це Україна повинна "повністю дотримуватися своїх зобов’язань щодо поваги свободи думки й права на мирні зібрання”. ЄС також закликав українське керівництво провести розслідування подій, які сталися в ніч на 30 листопада в Києві й притягнути до відповідальниості причетних до застосування сили проти мирних демонстрантів.

 

Політика «рожевих окулярів»

Поки українська опозиція шукає стратегії, а влада всіляко демонструє свою жорстокість – у Польщі говорять, що євросоюзна політика «рожевих окулярів» провалилася. Про це, зокрема, заявив в ефірі Першої програми Польського радіо польський журналіст і політолог Павел Решка. За його словами, європейські політики надто багато вже пробачали президентові Януковичу – аби тільки Україна підписала Угоду про асоціацію. І цього, врешті-решт, не відбулося. «Янукович призвичаївся до безкарності, тому що представники Євросоюзу після кожної наступної його витівки і так втискали його в свої обійми» – наголосив Решка: – Євросоюз прийняв таку стратегію – ховати голову в пісок. І на жаль, у цьому є також вина Польщі. Якби саміт у Вільнюсі закінчився підписанням Угоди про асоціацію і якби Янукович не розігнав демонстрацію в Києві, то така стратегія була би успішною. Але тепер ми мусимо задуматися, чи ми не були надто еластичні в переговорах із Януковичем, – наголосив він. Вирішальними для ситуації в Україні будуть наступні кілька днів. І те, яку відповідь отримаємо на питання: «Що далі з Україною?» багато в чому залежить від кожного окремого громадянина.



 http://www.pic.com.ua/evropa-vyznaje-svij-prorahunok-my-buly-nadto-elastychni-v-perehovorah-iz1.html#sthash.e802ew6c.dpuf
Просмотров: 6586 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz