Субота, 20.04.2024, 14:55
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Грудень » 21 » Громадська організація «Зелена мрія» приєдналась до позову у справі проти забудівлі навколо Вікового дубу «Чорна ніч»
Громадська організація «Зелена мрія» приєдналась до позову у справі проти забудівлі навколо Вікового дубу «Чорна ніч»
Одеська обласна молодіжна організація «Зелена мрія» приєдналась в якості третьої особи на стороні позивача у справі проти забудівлі навколо Вікового дубу «Чорна ніч» у позові до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області.

Згідно ч. 5 ст. 2 Європейської Конвенції "Про доступ до інформації, участі громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля" (Оргуська конвенція), недержавні організації, які сприяють охороні навколишнього середовища та відповідають вимогам національного законодавства, вважаються такими, що мають зацікавленість. Конвенція увійшла у силу, ратифікована Законом України № 832-XIV від 06.07.99 і тому згідно ст. 9 Конституції України є частиною національного законодавства України.

Згідно пункту "b" ч. 2 ст. 9 Конвенції держава-сторона Конвенції у рамках свого національного законодавства забезпечує, щоб відповідні представники зацікавленої громадськості, які вважають, що мало місце порушення того чи іншого права, коли це обумовлено адміністративно-процесуальними нормами відповідної Сторони, мали доступ до процедури перегляду прийнятих рішень в суді та/або іншому незалежному та неупередженому органі, заснованому згідно із законом, з метою оскарження законності будь-якого рішення, дії або бездіяльності з правової та процесуальної точок зору там, де це передбачено національним законодавством.

ГО «ЗЕЛЕНА МРІЯ» згідно свого Статуту є природоохоронною організацією, входить у Громадську раду при Державному управлінні з охорони навколишнього природного середовища. Відповідно до цього ГО «ЗЕЛЕНА МРІЯ» має право на подання даного позову. На підставі викладеного відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 162 КАС України/

Одеська обласна молодіжна громадська організація «ЗЕЛЕНА МРІЯ»

Мета – сприяння вихованню екологічно культурної генерації.
Завдання організації:
• екологічне виховання;
• вивчення природи рідного краю;
• вивчення впливу людини на природу;
• залучення нових людей в екологічний рух;
• позитивне вирішення екологічних проблем регіону та держави;
• пропаганда здорового способу життя;
• формування у громадян активної громадської позиції.

Діяльність ГО «ЗЕЛЕНА МРІЯ»
Розробляє та втілює екологічні програми, організовує та проводить екологічні акції, екскурсії в природу, лекції, виготовляє інформаційні матеріали та колекції, надає консультативну допомогу, організує майстер-класи, тренінги, навчально-польові практики та екологічні експедиції.
На теперішній час в організації діють такі напрямки: природо-дослідницький, медико-просвітницький, туристичний, спортивний. Окрім того, кожен з членів організації може вносити свої пропозиції, що до розширення діапазону діяльності організації «Зелена мрія».

Один з проектів, який реалізує «Зелена мрія» є програма по вивченню та збереженню дерев-пам’яток природи м. Одеси.

Проект захисту і дослідження вікових дерев (дерев пам’яток природи), якому члени «Зеленої мрії» амбіціозно дали назву: „World-Wide Protection of Age-old Trees”, почав реалізовуватись з 2007 року.
В майбутньому проект планує об’єднати всіх небайдужих до проблеми збереження вікових дерев людей України та Світу.

Учасниками проекту була розроблена Універсальна програма захисту дерев - пам’яток природи, на яку отримано патент України.

Програма була апробована під час досліджень екологічного стану дерев – пам’яток природи міста Одеси. Були вперше комплексно обстежені 25 дерев-пам’яток природи м. Одеси. Всі рослини були поділені на 3 групи екологічного стану, що дозволить застосувати адекватні методи оздоровлення цих заповідних об’єктів.
В жовтні 2008 року Одеською Міською Радою прийняте рішення про затвердження «Програми розвитку, збереження і поновлення зелених насаджень у м. Одесі на 2009-2013 роки». Багато з пунктів програми збігається з програмою організації «Зелена мрія». Тому на нараді організації було прийнято рішення про об’єднання цих програм. Результатом цього симбіозу стала програма збереження і захисту дерев-пам’яток природи м. Одеси. Дана програма була передана для ознайомлення органам екологічної безпеки Міського Виконавчого комітету м. Одеси.

Члени організації активно втілюють свої мрії: стали координаторами в одеській області Міжнародної акції «65 дерев до дня великої перемоги», висадили плодовий сад з 65 дерев на територій Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти і виховання, прийняли участь у міський акції по розміщенню шпаківень, організували та провели акцію «Зробимо Одесу чистою», провели акції "Врятуймо 200-літній дуб – старожила Одеси”, «Лісосмугам - друге життя», «Операція першоцвіт», «Допоможемо птахам пережити зиму» тощо, знялися у ряді телепрограм на тему збереження унікальних дерев міста Одеси, працювали над доповненням сайту та розробкою екскурсійних маршрутів до дерев - старожилів Одеси. За останній рік вийшло у друк 12 статей з екологічної тематики.

Запрошуємо всіх небайдужих жителів Одеси і області приєднуватись до справи по збереженню і відновленню зелених насаджень.

Інформаційна підтримка здійснюється за допомогою розробленого
Web-сайту www.zelenamriya.at.ua

Адреса для листування: e mail: sergeyshpak@ukr.net

Просмотров: 1019 | Добавил: Зелений | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 интернационалист  
0
Молодцы !

Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz