Понеділок, 29.04.2024, 09:25
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Грудень » 15 » Якщо обласні чиновники не в змозі – за порятунок Куяльнику береться місто
Якщо обласні чиновники не в змозі – за порятунок Куяльнику береться місто
В Одеській міській раді відбулося засідання постійно-діючої міжвідомчої комісії з вивчення стану санаторно-курортних закладів та визначення можливостей поліпшення їхнього стану на тему: «Шляхи вирішення проблемних питань в роботі ДП Клінічний санаторій ім. Пирогова (Куяльник)»
 
На засіданні були присутні науковці, представники профспілок Одеської області, керівництво санаторію ім. Пирогова, представники прокуратури, чиновники міської ради і керівники громадських організацій «Тельміра», Українського товариства охорони птахів та Чорноморського Гайдамацького З’єднання.
 
В ході засідання одним з основних питань було збереження Куяльницького лиману, як єдиної екологічної системи без якої не можливо існування Куяльницького лікувально-оздоровчого санаторію.
 
Виступаючи під час засідання, директор Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища та людини, професор Еннан Алім Амідович відзначив, що протягом останніх років через неконтрольовану та незаконну роботу піщаних кар’єрів в верхів’ях Куяльницького лиману в долині річки В. Куяльник, існує реальна загроза знищення унікального природного комплексу. Окремо він відзначив заслугу Чорноморських гайдамаків, котрі разом з іншими громадськими організаціями протягом року протистоять піщаним браконьєрам, працюючим під дахом обласних чиновників.
 
 
 
фото з архиву ЧГЗ
 
Представник прокурора області відзначила, що наразі на земснаряд, навколо якого тривала боротьба протягом літа 2009 року, накладено арешт, а проти його власників – відкриті кримінальні справи.
 
В свою чергу отаман Чорноморського Гайдамацького З’єднання Сергій Гуцалюк висловив здивування тому, що й досі знаходяться на своїх посадах і не покарані керівники екологічної інспекції Одеської області, які протягом всього часу не тільки бездіяли, але і фактично потурали нечистоплотним підприємцям, які весь цей час знищували частину унікального природного комплексу та безкарно грабували природні ресурси.
 
В кінці засідання було вирішено доручити Департаменту рекреаційного комплексу і туризму Одеської міської ради підготувати пропозиції всіх зацікавлених сторін по зазначених в порядку денному проблемних питаннях як санаторію, так і самого лиману на наступне засідання, яке відбудеться у січні 2010 року.
 
Також присутні одностайно висловили думку про необхідність надання статусу курортної території загальнодержавного значення всій території Куяльницького лиману з його неповторними схилами та долиною річки В. Куяльник.
 
Прес служба Чорноморського Гайдамацького З’єднання
Просмотров: 1127 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz