П`ятниця, 29.03.2024, 08:17
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Вересень » 7 » Одесити скинуться отаману на нового коня
Одесити скинуться отаману на нового коня
Представники різних громадських організацій зібрались в прес-центрі «Альтернатива» одеського філіалу Українського центру соціальної аналітики для того, щоб обговорити те, як захистити активну громадськість від залякувань, погроз та їх втілень від тих, кому не вигідна їхня діяльність.

Зокрема, голова громадської екологічної організації «Мама-86-Одеса» і мережі жіночих організацій «Чорноморський жіночий клуб » Світлана Слісарьонок розповіла, що під час активної боротьби за збереження Куяльницького лиману та створення навколо нього Національного природного парку одеським екологам та представникам «Чорноморського гайдамацького з’єднання» доводилось неодноразово чути погрози на свою адресу, хоча, на щастя, вони й не були реалізовані.


«З 2007 року екологічні громадські організації разом з представниками «Чорноморського гайдамацького з’єднання» ведуть активну
боротьбу за збереження Куяльницького лиману. Особливо гострі події
відбувалися влітку 2009 року, коли козаки разом з громадськістю блокували роботу
піщаних браконьєрів в верхів’ях Куяльницького лиману. Тоді нам неодноразово
погрожували, намагаючись залякати та змусити відмовитись від цієї боротьби.
Однак, цього не сталось і завдяки активності громадськості вдалось привернути
увагу не тільки всеукраїнської, але й міжнародної громадськості. Після чого було
досягнуто позитивного результату. Зокрема, створено наукове обґрунтування
необхідності створення проекту національного парку Куяльницький, одеська міська
рада та Іванівська РДА дали погодження на створення цієї природоохоронної
зони», - розповіла Світлана Слісарьонок.

Вона також наголосила, що завдяки активній позиції представників «Чорноморського гайдамацького з’єднання» та інших громадських організацій вдалось добитись створення заказника місцевого значення «Лузанівський ліс», за який екологічне протистояння тривало більше чотирьох років.

«Продовжує тривати судовий процес гайдамаків із партією «Родина» на чолі з Марковим , представники якої через підконтрольні ЗМІ намагались зіпсувати імідж козацького товариства в очах громадськості. Судовий процес ще триває, однак, під тиском аргументів, наданих гайдамаками, представники «Родини» вже відмовились від свого офіційного сайту. Ще один судовий процес продовжується із забудовниками заповідної території навколо дуба «Чорна ніч» на проспекті Шевченко. Це дерево є живим свідком більш ніж двохсотлітньої історії міста та має статус заповідного з 1979 року. Це є надзвичайно важливі процеси для нашого міста, нашої історії, екології, які потрібно комусь відстоювати Це є надзвичайно важливі процеси для нашого міста, нашої історії, екології, які потрібно комусь відстоювати», - наголосила одеський еколог.

В свою чергу, заступник голови «Асоціації козацьких товариств СІЧ» Іван Коваль відмітив ефективною боротьбу одеських гайдамаків з браконьєрством, яка триває ще з 2003 року.


«Співпрацюючи з міліцією, мисливцями, прикордонниками та рибалками гайдамаки провели цілу низку рейдів по боротьбі з браконьєрством. За цей час було виявлено декілька тисяч порушень проведено профілактичну роботу з порушниками. Ця діяльність неодноразово висвітлювалась всеукраїнськими
ЗМІ: рейди на Дунаї, Дністрі, Тілігулі, Хаджибеї та на півночі Одещини. Козаки неодноразово було відзначені грамотами, цінними подарунками та відзнаками з боку правоохоронних та природоохоронних державних структур. А сам Сергій Гуцалюк є кавалером державного ордену «За заслуги» ІІІ ступеню. Держава неодноразово відзначала роботу гайдамацького товариства за ці роки. Однак, приносячи суспільну користь представникам громадськості інколи доводиться ризикувати і саме тому ми повинні підтримувати одне одного тоді, коли це справді необхідно», - зазначив Іван Коваль.

Учасники прес-конференції визнали, що знищення автомобіля Сергія Гуцалюка було для нього дуже болючою втратою, і щоб підтримати колегу по правозахисній, громадській та екологічній тематиці, колеги вирішили його не залишати з проблемою на самоті, та допомогти матеріально.

«Для Сергія Гуцалюка, машина не просто засіб пересування, - продовжив Микола Свінтицький. - Будучи козаком не лише за статусом, але й по духу, для нього кінь – це частина його життя. Кажу про коня в сучасному розумінні цього слова.
Сергій живе за містом і йому досить складно добиратися до Одеси. Ми знаємо, що для Сергія, ця втрата є досить болючою. І, щоб підтримати нашого колегу по равозахисній, громадській та екологічній тематиці, ми вирішили його не залишати проблемою на самоті, а підтримати в даній життєвій ситуації, відкривши рахунок опомоги на придбання нового автомобілю. Його реквізити: № рахунку 26206010068497, МФО 328209, АБ «Південний» ОКПО 20953647. Всі бажаючі, колеги та й просто небайдужа громадськість може перераховувати на нього свої кошти. Мало того, мивже маємо ряд звернень співчуваючих, що виявили бажання проявити фінансову підтримку. І дуже їм за це вдячні».

«Події останнього тижня чітко засвідчили, що займатись громадською іяльністю в Україні – це екстрим! В класичному уявлені громадська діяльність.
едставляється мирним ділом, з усміхнутими волонтерами, що тримаються заруки та реалізовують соціально корисні проекти або необхідні громаді ідеї, не имагаючи ніяких грошових й майнових компенсацій.
Це все є таким далеким та не подібним до політики, яка за своєю основою та уттю є системою боротьби за владу, та її утримання в державних, корпоративних, елігійних та інших інтересах.

Натомість, ми всі бачимо, що в Одесі і Україні це є дотичні, й, навіть, часто ерозривно близькі процеси. Адже захист прав громадян, їх культурної, екологічної історичної спадщини не цікавить політиків. А громадські середовища, які ереймаються цими питаннями, наражають себе та своїх близьких на життєву безпеку зі сторони людей, якими мали би зайнятись правоохоронні органи.
Яскравим прикладом сказаного є підпал машини громадського діяча Сергія уцалюка.

«Уявімо, ви хочете зайнятись громадською діяльністю, правозахисного, історичного, кологічного та інших напрямків, але десь, комусь перейшовши дорогу із тіньових осіб,можна опинитись без машини або іншого майна.
Насправді, це є виклик не погорільцю Гуцалюку і не його колегам, які згуртувались ля його захисту, це є виклик всій одеській громадськості, правоохоронним органам, виконавчій владі та Президенту України, як захиснику та гаранту
конституції», - зазначив директор регіональних програм Інституту національних
інтересів Сергій Сальніков.

Контактний телефон: 0938924643
Просмотров: 883 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 Іван  
0
Вы направильном пути - обидно ,что в Одессе есть такая мразь , трусы и подонки, которые шакальським путём делают пакость. Много не смогу 200-300гр перечислю, крепитесь.

Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz