Четвер, 02.05.2024, 22:59
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Лютий » 9 » Олександр Гунько: Піррова перемога Януковича
Олександр Гунько: Піррова перемога Януковича

У третьому столітті до нашої ери армія царя Пірра протягом двох днів зламала опір римлян у битві при Аускулі. Але втрати були настільки великі, що Пірр вигукнув: "Ще одна така перемога, і я залишуся без війська!” Звідтоді "пірровою” стали називати перемогу, що дістається дуже великою ціною, або перемогу, рівносильну поразці.

Щось подібне бачимо в Україні після другого туру президентських виборів.

За даними екзит-полів, Віктор Янукович перемагає з відривом у 3-5%. Але навіть якщо справа дійде до його інавгурації, то перемога навряд чи буде повною. Адже його суперниця Юлія Тимошенко залишатиметься прем’єром і добровільно у відставкуне піде. А щоб зняти її, необхідно створити нову парламентську більшість. Для цього спочатку слід розвалити стару, яка юридично поки що існує. Тепер із неї має офіційно вийти одна із фракцій.

Зрозуміло, що БЮТ цього не зробить. Для НУНСу такий крок ризикований: якщо підіграти "регіоналам”, то можна остаточно поставити хрест на своєму політичному майбутньому. У принципі на вихід з коаліції може піти лише блок Литвина. Але створити нову із Партією регіонів та комуністами спікер не зможе – разом набирається 219 (20+172+27) голосів при необхідних 226.

Є ще один варіант для нового президента – розпуск Верховної Ради і дострокові парламентські вибори. Однак при цьому до парламенту пройдуть політичні сили Тігіпка, Яценюка, Ющенка і, можливо, Тягнибока. Сумарно вони зможуть набрати 25-30%. Натомість "литвинівці” можуть і не подолати тривідсотковий бар’єр. У результаті Рада набуде зовсім нової конфігурації. Відтак "регіоналам” стане ще важче очолити в ній більшість.

Існує третій варіант: створення в нинішньому парламенті коаліції ПР і БЮТу. Але, зрозуміло, що Тимошенко піде на "ширку” лише за умови збереження за собою посади прем’єра.

Отже, отримавши жадану посаду президента, Регіони стоять перед перспективою опинитися біля розбитого корита. Адже для них набагато важливішим є крісло прем’єра. Бо тільки воно дає можливість керувати грошовими потоками. Інакше вони і далі проноситимуться мимо них зі швидкістю 200 доларів на секунду.

Просмотров: 1227 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz