П`ятниця, 26.04.2024, 18:33
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2012 » Січень » 5 » Оновлення країни: Одеська міська рада грубо порушує Конституцію та репресує громадських активістів.
Оновлення країни: Одеська міська рада грубо порушує Конституцію та репресує громадських активістів.
      1 січня у Одесі було проведено Антикорупційний. Після якого міська рада почала проводити репресії проти її учасників. Про це повідомив координатор Громадської ініціативи «Оновлення країни» у Одесі  отаман Чорноморського Гайдамацького Зєднання Сергій Гуцалюк. 

      За його словами, антиукраїнська міська рада за допомогою суду заборонила проведення Маршу вулицями Одеси, тому громадські активісти змушені були подати нову заявку на проведення звичайного мітингу. Але і тут наштовхнулись на перепону: міськрада відмовилась реєструвати повідомлення про проведення заходу.

      «Один із представників Одеської громадськості, активіст активіст «Оновлення країни»  Дмитро Король, 30 грудня намагався зареєструвати мітинг, але працівник міськради не тільки відмовив у законній реєстрації заходу, а й застосував проти Дмитра фізичну силу, виштовхуючи з приміщення та обливши холодною водою. Тому громадські активісти вимушені були надсилати заявку телеграмою», - говорить Гуцалюк.

Третього січня, після проведення заходу, до Дмитра Короля зателефонувати з міліції та запросили прийти до відділку для ознайомлення та підпису протоколу про правопорушення.  Прочитавши протокол, Дмитро відмовився його підписувати. Тоді  міліціянти запропонували їхати до суду, на що Король відповів, що для цього його мають викликати офіційно, повісткою. Після цих слів представники міліції повела себе неадекватно: п’ятеро міліціянтів напали на Дмитра, натягнули на нього кайданки та із застосуванням сили затягнули до машини.

      В суді Дмитру Королю було винесено попередження згідно ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення порядку організації проведення мітингу.

«Ситуація навколо судових заборон на проведення мирних зібрань громадян в Одесі – пряме порушення Конституційних прав, зокрема права на мирні зібрання», - вважає Гуцалюк.

За його інформацією, у мера Одеси Костусєва «під рукою» весь час знаходяться 2-3 маргінальні проросійські громадських організацій та російська екстремістська партія «Родина», які за потребою подають заявки на проведення своїх акцій у те  саме місце та у той самий час, що і організації, які знаходяться в опозиції до прокремлівської міської ради.

      «В результаті міськрада постійно подає до суду на заборону проведення проукраїнських акцій, посилаючись на можливі сутички між націоналістами та російськими шовіністами. Хоча проведенню так званих «Русскіх маршей» дається зелена дорога, не дивлячись на те, що під час їх проведення лунають заклики до повалення Української держави», - розповідає координатор «ОК» у Одесі.

      Він також пообіцяв, що громадськість Одеси не залишить цю справу без уваги.

      «Ми будемо звертатися до правозахисних організацій не тільки в Україні,  але й поза її межами, щоб всі, хто порушив Конституцію та здійснили незаконний напад на Короля, понесли відповідальність. Що ж до знахабнілого начальника Управління внутрішньої політики Одеської міськради Альберта Байжанова, то ми впевнені, що його буде не тільки звільнено, але й віддано до суду», - зазначив координатор «ОК» у Одесі Сергій Гуцалюк.

     Як повідомляється на сайті Олени Білозерської (
www.poryad.com), за адміністративне правопорушення притягнуто ще одного учасника акції, представника однієї з національно-патріотичних партій Павла Кириленка.

Просмотров: 889 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 Bobby  
0
Good points all arnoud. Truly appreciated.

Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz