Вівторок, 30.04.2024, 09:58
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Вересень » 4 » Опоненту Ігоря Маркова вночі спалили автомобіль
Опоненту Ігоря Маркова вночі спалили автомобіль

У ніч з 2-го на третє вересня був спалений автомобіль Daewoo Lanos отамана «Чорноморського гайдамацького об'єднання» Сергія Гуцалюка.

Близько першої години ночі дружина Сергія побачила, що біля їхнього будинку в приватному секторі горить автомобіль.


Ось що розповідає сам Гуцалюк: «Я вискочив на вулицю. Пізніше підбігли сусіди. Машина горіла факелом з усіх боків. Після того як ми згасили пожежу своїми силами, то відразу помітили відсутність лючка бензобака. На місці злочину побували співробітники МНС, а також слідчий Комінтернівського районного відділення міліції. Сусіди розповіли міліції, що за двадцять хвилин до пожежі вони прокинулися від того, що дуже сильно гавкали собаки. У нас район приватного сектора і собаки так реагують тільки на чужих людей ».

Причина спалаху з'ясовується. Сьогодні на місці злочину працює лабораторія для з'ясування причин пожежі.

Напередодні підпалу автомобіль Сергія пройшов технічний огляд. Автомобілю 12 років і він знаходився у відмінному технічному стані. Автомобіль не застрахований.

Сергій Гуцалюк відомий в Одесі громадський діяч. Він також є координатором громадського руху «Комітет оборони Одеси» і координатором громадської ініціативи "Оновлення Країни". Він найбільш послідовний у відстоюванні національних інтересів, активно займається вирішенням екологічних проблем і захистом природних ресурсів Одещини.

Нагадаємо, що свого часу Сергій Гуцалюк брав активну участь у боротьбі з наркоторговцями на території села Корсунці (передмістя Одеси), яке в той час називали «Палермо - 2». Тоді ж йому та його однодумцям теж неодноразово погрожували.

Слід зазначити, що Сергій Гуцалюк не займається ніякої підприємницькою діяльністю, у нього немає боргів або будь-яких інших фінансових зобов'язань. Тому будь-які версії про бізнес-конфлікт виключаються повністю.

Разом з тим, Сергій Гуцалюк є послідовним опонентом політики Ігоря Маркова та підконтрольної йому партії «Родина». На цей час судові інстанції розглядають позов Сергій Гуцалюка до партії «Родина» з приводу оприлюднення дискредитуючої інформації щодо діяльності «Чорноморського гайдамацького з'єднання» та особисто Сергія Гуцалюка. Також, Гуцалюк неодноразово звертався із запитами до Генеральної прокуратури України з приводу незаконної діяльності партії «Родина» та її лідера Ігоря Маркова.

«Активна позиція «Комітету оборони Одеси» та « Чорноморського гайдамацького з'єднання»з протидії партії" Родина" та іншим антиукраїнським силам може бути причиною події минулої ночі, - так розцінює злочин Сергій Гуцалюк, - Машина моя була в ідеальному технічному стані, проблем з нею ніколи не було, зовсім недавно пройшла техогляд. Я неодноразово бачив на інтернет-сайтах, підконтрольних Ігорю Маркову, коментарі з погрозами на мою адресу. Минулої ночі ці загрози втілили в життя. На жаль, бути принциповим у відстоюванні інтересів України та одеситів стає небезпечно ".

Сергій Сальников, директор регіональних програм Інституту національних інтересів: «Події сьогоднішньої ночі варто розглядати за принципом подібне до подібного, тобто в контексті підпалених квартир та порізаніх рук. Як перше, так і друге, є досить передбачуванім та послідовним й направлене лиш на одне, дестабілізація ситуації в місті, за яку несе відповідальність міська влада. Отож слабо віриться, що міський голова є зацікавленим у підпалах та порізах, логічніше пріпустити, що дана технологія справа рук опонентів Гурвіца. Также, на мою думку, ми можемо говорити про втягнення прихильників мера у вуличні бої, підпалі та поножовщину через підпал машини Гуцалюка як «обратка» (мовою кріміналу) або помста. Сумніваюсь, що так буде. Хоча і не виключаю, щоу майбутньому може піднятися у повітря автотранспорт, наприклад Маркова. Після чого опозиція звинуватить Одеського голову у початку вуличних війн. Це досить стара і примітивна технологія, яка, на жаль, зараз використовується людьми на кшталт Ігора Маркова».

Свою позицію з приводу події висловив і голова Одеської обласної організації Української Народної Партії Андрій Карпенко: "Вважаємо, що даний злочин пов'язаний з політичною діяльністю Сергія Гуцалюка. Звертаємо увагу ЗМІ та громадськості міста на те, що тепер в Одесі стає небезпечно відкрито виступати проти злочинців. Перед виборами, коли зачіпаються амбіції політиканів різного рівня, вже спалюють автомобілі. Чого чекати нам далі? "

Медіа-експерт Зоя Казанжі так прокоментувала те, що трапилось: «Сергій Гуцалюк - впізнавана медійна персона. Це людина, яка має свої погляди, принципи, свою позицію. І не боїться їх оприлюднити, послідовно захищаючи проукраїнські позиції. Він радикальний. Тому що тільки такі люди можуть дійсно розраховувати на позитивний результат у своїй діяльності. Те, що відбулося з Сергієм вказує на бажання його опонентів дестабілізувати обстановку в місті, змусити нервувати і боятися. Тому що опоненти Сергія кровно зацікавлені у хаосі, оскільки тільки таким чином вони можуть змусити згадувати себе. Початок передвиборчої кампанії в місцеві ради, на жаль, дуже символічний ».

Колишній співробітник МВС, підполковник міліції Віктор Камінський зараз активно займається громадською діяльністю. Він є полковником козачого війська. «Те, що Сергій поплатився за свою громадську діяльність - це факт. Його можна було легко дістати саме в цей період. Оскільки у Сергія вдома ремонт і машину він припарковує не у дворі. У мене немає ніяких сумнівів в тому, що це підпал. За роки служби в міліції я бачив не один десяток спалених машин. Схема, технології однакові. У машині Сергія був скручений лючок від бензобака. Якщо б розбили вікно, спрацювала б сигналізація. А акуратне скручування лючка не «включає» сигналізацію. Я працюю не один рік з Сергієм з найскладнішими та найбільш важливими для нашого міста і області темами. Він завжди принципово відстоює свою позицію. За це й поплатився, таке моє думка »

Біографічна довідка
Гуцалюк Сергій Борисович

Народився у Хмельницькій області у 1971 році.
У 1999 році закінчив історичний факультет ОНУ ім. І.І. Мечникова.
Співробітник Відділення історії козацтва на Півдні України при науково-дослідному інституті козацтва при Інституті історії України НАН України. Отаман Українського козацтва.
Сергій Гуцалюк є автором понад 20 наукових і науково-популярних праць з історії козацтва, серед них: «Українське козацтво і Хаджибей (Одеса І сер. XVI ст. - 1795 рік)» (у співавторстві з Гончаруком Т.Г.), «Військові операції Чорноморського козацтва на території Одеської області у другу російсько-турецьку війну 1787-1791 рр. »(у книзі « Українське козацтво і Хаджибей-Одеса. 1415-1795 р.р.»(співавторство з Гончаруком Т.Г.)

Сергій Гуцалюк радикально і послідовно виступав і виступає проти антиукраїнської діяльності партії «Родина» під керівництвом Ігоря Маркова, проти установки пам'ятника Сталіну в Одесі, проти незаконної розробки піщаних кар'єрів у водоохоронній зоні Куяльницького лиману і ін

Керівник прес-служби
громадського руху «Комітет Оборони Одеси»
Володимир Мусяк Тел. +38 093 892 46 43
Email: komitet.odesa@gmail.com 
Сайт: www.oborona.odessa.ua
Просмотров: 910 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz