Вівторок, 19.03.2024, 05:51
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2014 » Липень » 1 » Під Одесою пройшов чотирьохденний вишкіл джур чорноморських гайдамаків
Під Одесою пройшов чотирьохденний вишкіл джур чорноморських гайдамаків

     В Савранському районі Одеської області (в урочищі «Кішевське джерело», неподалік села Кам`яне) відбувся дитячий козацький військово-патріотичний спортивний табір Чорноморського Гайдамацького З’єднання “Кам`янська Січ 2014”. Це черговий літній табір гайдамаків, який проведено в рамках програми козацько-лицарського виховання молоді „Гайдамацька Січ”. Козацьке товариство «Чорноморське Гайдамацьке З’єднання» має багаторічний досвід у проведенні виховної роботи у козацько-лицарському дусі серед юнаків та дівчат. Початок у проведенні літніх таборувань було покладено у 2007 році. Тоді, на березі Тилигульського лиману, відбувся першій молодіжний вишкіл «Тилигульська Січ 2007».

Краєзнавчий екскурс.

     Північ Одещини від річки Кодима до річки Південний Буг належить до історико-географічного району під назвою Південне Поділля. Подільські краєвиди з давніх-давен чарували гостей та мешканців цього казкового краю – не даремно Леся Українка писала «Красо України, Поділля!» Тут в пейзажах поєднуються мальовничі пагорби із таємничими лісами та прозорими, наче сльоза, річками. Тут повітря настільки чисте, що чуєш себе птахом, а вода настільки смачна, що ковтаєш її із неодмінно примруженими очима. Ось у такій місцевості там, де три джерела вибиваються із високого пагорба, який підковою оточує невеличку долину, і розташувався дитячий гайдамацький табір. В кілометрі – ліс, за півтора – ставок, за два – чарівне українське село. Долина невеличка, але захищена від вітрів, від спеки та холоду. Просто рай земний…

Офіціоз.

     Протягом чотирьох діб молоді козачата віком з 10 до 16 років під наглядом старших товаришів організовували функціонування наметового табору, по черзі чергували, готували їжу, слідкували за порядком, в ігровій формі набиралися всебічних знань від інструкторів.

     С початку таборування вихованців, згідно віку, здібностям і основних місць проживання, було поділено на два рої і осавульську службу. З ранку до ночі  молоді джури, завдяки насиченій програмі, максимально продуктивно набиралися знань з історії козацтва та краєзнавства,  вивчали основи самозахисту, працювали з учбовою зброєю, грали в страйкбол, футбол, інші рухливі ігри.

     В цьому році на вишкіл було запрошено особливих гостей: інструкторами з музикознавства виступили всім відомі як в Одесі, так і за її межами, лідер гурту «Друже Музико» Макс Трубніков і наш козак, кобзар Олекса Губський. Вони, разом з членом гурту чарівною Мирославою, майже цілодобово наповнювали атмосферу козацького табору особливою енергетикою української патріотичної пісні.

     Мета вишколу -  виховання юнаків та дівчат на патріотичних звичаях українського козацтва на засадах національної гідності, самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості – було виконано на відмінно. Докази цього - наш фотозвіт.

ФОТОЗВІТ "ТАБІР 2014"

Подяки.

     За допомогу в організації табору від імені Чорноморського Гайдамацького З’єднання дякуємо голові Кам`янської сільради Віктору Химичу, голові Одеського «УДАРу» Андрію Юсову, компанії «Сервус Одеса», савранському підприємцю Юрію Дергачову, одеському підприємцю Геннадію Гриневичу.

     За інформаційну підтримку дякуємо «Українському Клубу Одеси»

     Окрема подяка  інструкторам табору, які цілодобово займалися вишколом таборовиків.

 

Керманич табору,

Сотник українського козацтва            В. Кіров

 

ОТАМАН ТОВАРИСТВА,

полковник українського козацтва     С. Гуцалюк

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 10562 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz