П`ятниця, 26.04.2024, 14:58
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Січень » 2 » Прокуратура м. Одеси: звалище ТПВ «Дальницькі кар’єри» було передано ТОВ «Союз» незаконно
Прокуратура м. Одеси: звалище ТПВ «Дальницькі кар’єри» було передано ТОВ «Союз» незаконно
Едуард Гурвіц скасував розпорядження Р.Боделана про передачу міського звалища ТПВ фірмі «Союз».

30 декабря Эдуард Гурвиц удовлетворил протест прокурора города Одесса на принятые в 1999 году распоряжения Р.Боделана о передаче в безоплатную аренду на 49 лет ООО «Союз» свалки ТБО «Дальницкие карьеры» и части также находящейся в коммунальной собственности автобазы, расположенной по адресу: ул. Марии Демченко, 30.
Указанные распоряжения признаны противоречащими нормам Конституции, Земельного кодекса, Закона Украины о местном самоуправлении и интересам территориальной громады. Как указывается в протесте прокурора, подписывая эти распоряжения, Р.Боделан вышел за рамки собственных полномочий, единолично приняв решение, находящееся в исключительной компетенции Одесского городского совета. В результате принадлежащая городской громаде собственность была фактически выведена из ее владения и эксплуатировалась исключительно в коммерческих интересах ООО «Союз».
В соответствии с распоряжением Эдуарда Гурвица №2439-01р от 30.12.2009 г., противоречащие требованиям действующего законодательства распоряжения Р.Боделана отменены.
Члены созданной еще в июне 2009 года комиссии по изучению ситуации вокруг свалки ТБО «Дальницкие карьеры» в ходе проведенной 29 декабря инспекционной поездки зафиксировали целый ряд грубейших нарушений в ее эксплуатации, которые, по их мнению, могут стать поводом для возбуждения сразу нескольких уголовных дел.




Розпорядження Одеського міського голови про вжиття невідкладних заходів стосовно належної організації поводження з твердими побутовими відходами у м. Одесі.

Сміттєзвалище «Дальницькі кар’єри» знаходиться у власності Одеської міської ради на підставі Державних актів на право користування землею з цільовим призначенням земель – розміщення міського звалища за № 033803 та № 033801, які видані згідно з розпорядженням Ради Міністрів Української РСР від 28.10.1974 року № 855-р.

Рішення про видачу зазначених Державних актів на право користування землею прийнято Біляївською районною радою народних депутатів та Овідіопольською районною радою народних депутатів.

Між управлінням житлово-комунального господарства та підприємством «Союз» укладений договір оренди майна з інвестиційними зобов’язаннями від 11.11.1999 року за № 1с/195, згідно з яким управління житлово-комунального господарства передало в орендне користування підприємству «Союз» Одеське міське звалище «Дальницькі кар’єри», розташоване на території Овідіопольського та Біляївського районів Одеської області.

За результатами виїзних засідань комісії з вивчення ситуації та існуючих проблемних питань щодо функціонування полігону ТБО-1, створеної на підставі розпорядження міського голови від 18.06.2009 р. № 1329-01р, були встановлені факти грубого порушення вимог законодавства України у сфері поводження з відходами, екологічної безпеки довкілля, безконтрольності складування твердих побутових відходів.

За межами полігону є хаотично розкидані легкі фракції відходів (поліетиленові пакети, пляшки та ін.). Транспорт, що в’їжджає на територію полігону, не проходить перевірку стосовно наявності ввозимих відходів та радіологічний контроль. Дезбар’єр не заповнений відповідною дезинфікуючою речовиною, порушена технологія складування відходів, виявлені факти збору відходів після складування на полігоні, встановлений в’їзд автомобілів без розпізнавальних знаків та злив ними рідини невизначеного походження без відповідного догляду.

Слід також врахувати, що керівництвом ТОВ «Союз» не вжито відповідних заходів щодо усунення порушень в експлуатації полігону, встановлених Державною екологічною інспекцією в Одеській області та санітарно-епідеміологічною службою Одеської області в частині порушення перевищення гранично допустимих концентрацій хрому, міді, цинку та нікелю в центрі полігону, санітарно-захисній зоні тощо.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до Закону України «Про відходи» та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», з метою належної організації поводження з твердими побутовими відходами розпорядженням Одеського міського голови №2450-01р від 31.12.2009р. Управлінню екологічної безпеки Одеської міської ради спільно із санітарно-епідеміологічною службою міста Одеси та управлінням з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Одеської міської ради доручено організувати спеціальний пункт контролю для проведення екологічної та радіологічної перевірки побутових відходів, що ввозяться на територію ТБО -1.

Комунальному підприємству «Одескомунтранс» доручено організувати цілодобову охорону спеціального пункту контролю.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Пруцакова В.В.



Просмотров: 1261 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 2
2 Lorraine  
0
Why do I bother calling up peolpe when I can just read this!

1 odessit  
1
доигрался МАРКОВерман! давно надо было это прикрыть - говорят там столько дерьма со всей Украины повывозили, в том числе токсичного...

Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz