Четвер, 02.05.2024, 16:11
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Лютий » 5 » Росіяни спіймали хвилю
Росіяни спіймали хвилю
Свою нову хвилю російська сторона налаштовує на півсвіту, аби контролювати телерадіопростір не лише сусідських держав. Власниками потужної Придністровської телерадіостанції «Маяк» відтепер є російська медіакомпанія з абревіатурою «РТРС». Ця московська організація нібито виграла тендер, який нещодавно проводився в Молдові.

Кардинальних змін зазнав зміст і перелік телеканалів, які транслюються на території Придністровя після того як в телерадіоцентрі зявився новий господар – "Российская телевизионная и радиовещательная сеть" (РТРС). Кожен мешканець донедавна за допомогою звичайної антени міг переглянути телеканали приністровських, українських та російських телекомпаній. Тепер українські – повністю заблоковані, а на їх місці зявилось більше десятка нових російських. Така політика телесповіщення є показовою з боку Росіїї до України. Такі дії можна пояснити, як інформаційна агресія проти України. Не є виключенням, що рано чи пізно підконтрольна росіянам станція «Маяк» почне атакувати й український ефір медійним продуктом відповідної ідеологічної спрямованості.

Віднедавна, по всій Москві – в Кремлі, в Білому домі, в столичній мерії та у псевдоінституті Затуліна не на жарт засмучені та розлючені рішенням України тимчасово обмежити імпорт російської локшини.

Варто відмітити, що Придніпровський радіотелецентр, який знаходиться на території контрольованої Росією самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки (селище Маяк Григоріопольського району ПМР) один з найпотужніших телецентрів часів Радянського союзу. Його побудували в 1971 році. Вказаний центр входив до систем ретрансляційних станцій , які передавали радянські радіопередачі на Західну Півкулю Землі, до того ж, все було засекречено. «Маяк» використовували щоб заглушити сигнали таких радіостанцій, як "Голос Америки" та "Вільна Європа". Телецентр обладнаний двома генераторами: основним – потужністю 1 МВт, та додатковим – потужністю в 250 КВт.

Станція, поки що, працює в економному режимі – декілька годин на добу, транслюються радіопередачі представників європейських та російських компаній. Хоча російська сторона посилено вкладає фінансові і технічні ресурси для підтримання повної готовності станції. Останні декілька місяців, за сприянням міського керманича Москви Юрія Лужкова доставлено понад десяток одиниць автотехніки для оновлення автопарку. Розширено частотний діапазон, проводиться зміна індукційного та конденсаторного обладнання, що дозволить здійснювати мовлення на Україну, Молдову та країни Центральної Європи. За словами фахівців, радіоприймальне обладнання технічно дозволяє сканувати радіоефір суміжних країн, в тому числі й Україну. А наявність частотних генераторів дає можливсть, у разі необхідності, заглушити майже весь частотний діапазон не лише нашої держави.

Радник гендиректора (РТРС) Андрій Паутов неодноразово наголошував: "Щойно ми купимо Придністровський телецентр, ми вийдемо на ринок FM- та телесповіщення Молдови, Придністровя, України та на Західну півкулю до самих США, Куби й Канади ". Найближчі пять років новий власник планує збільшити дохід телецентру до шести мільйонів доларів в рік.

Міністерство інформації та телекомунікації Придністровя продало той самий «Маяк» за трохи більше ніж три мільйони доларів. Раніше зазначалось, що ніби то, телецентр продадуть одній з британських компаній, яка транслює Бі-Бі-Сі. Але, Придністровська влада, територія якої окупована Росією відмовила британцям.

В інтервю журналістам, міністр інформації та телекомунікацій Придністровя Володимир Бєляєв,сказав: «Придністровський радіотелецентр має потужне технічне обладнання. Компанія не є збитковою, хоча й потребує фінансових ресурсів для удосконалення трансляції в цифровому форматі».

Насправді офіційний Кишенів проти такого тендеру, тому що це не відповідає дійсному законодавству. В 2004 році парламент Молдовії прийняв діючий закон «Про приватизацію підприємств» в якому чітко прописано, що головними учасниками приватизаційних процесів повинні бути місцеві підприємства. У відповідь керівник російської компанії наголосив: «Питання тендеру обговорювалося заздалегідь з вищим керівництвом Придністровя. Не думаю, що подібні заяви молдавської сторони можуть зашкодити реалізації наших планів».
Просмотров: 1000 | Добавил: dre@mer | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz