Четвер, 02.05.2024, 19:05
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Жовтень » 16 » «Свято Покрови у бібліотеці ім. В.Маяковського»
«Свято Покрови у бібліотеці ім. В.Маяковського»
         З давніх-давен у нашому народі прийнято відмічати свято Покрови (14 жовтня за новим стилем) – воно походить ще з дохристиянських часів і символізує початок холодної, справжньої осені.
 

            Не зважаючи на низьку температуру та пронизливий вітер, учні 9-х та 6-х класів 78-ої школи у супроводі завуча Світлани Панасівни Матецько рівно опівдні прийшли до юнацької бібліотеки ім.В.В.Маяковського, де мав відбутися святковий захід. Оскільки 14 жовтня також офіційно затверджено як День Українського козацтва, спеціально для цього заходу у читальній залі бібліотеки була зроблена виставка праць одеських істориків – Бачинського, Сушинського, Гончарука та інших, що працювали у напрямку козацтва, зокрема, на півдні нашої держави. Крім того, адміністрація бібліотеки запросила у гості отамана Чорноморського Гайдамацького З`єднання Сергія Гуцалюка.

            Почався захід з того, що працівниця бібліотеки Лариса Борисівна Государева розповіла цікавий історичний та народознавчий матеріал, з якого школярі дізналися про витоки, суть Покрови, повір`я, пов`язані з нею, та про відношення козацтва до цього свята.

            Другим виступав Сергій Гуцалюк, який почав свій виступ з проблеми першим згадок про козацькі формування на території України, плавно перейшовши у сучасність, розказав про діяльність Чорноморського Гайдамацького З`єднання та інших козацьких товариств і, під кінець, відповів на запитання учнів.

            Підвів підсумок сказаній інформації юний літератор Валентин Долгочуб, зачитавши уривок зі своєї книжки стосовно необхідності наслідувати героїчні принципи мужності та звитяги предків-козаків.
 
 
 

            Наостанок організаторами заходу була проведена вікторина, переможцем якої виявився шестикласник Микита, який правильно відповів майже на всі питання історичної тематики. Цікаво те, що під час виступів обличчя більшої частини слухачів виражали якщо не байдужість, то принаймні питання: «навіщо нас сюди привели?», але у вікторині прийняли активну участь багато людей. Виявилось, що тема торкнула не одного учня, а дев`ятикласник Руслан навіть висловив бажання вступити у Чорноморське Гайдамацьке З`єднання.

 

16.10.2009.

Валентин Кузнецов
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Просмотров: 962 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz