Четвер, 02.05.2024, 22:41
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Лютий » 6 » «Свобода» вимагає від Польщі припинити нагнітання антиукраїнської істерії
«Свобода» вимагає від Польщі припинити нагнітання антиукраїнської істерії

Сьогодні, 5 лютого 2010 року, Одеська обласна організація ВО «Свобода» з гаслами «Бандера – наш герой!», «Польща покайся!» провела пікетування консульства Республіки Польща, вимагаючи припинити нагнітання антиукраїнської істерії.





Під час пікетування голова одеських «свободівців» Павло Кириленко передав заяву Генеральному консулу Республіки Польща в Одесі Вієславу Мазуру щодо проявів українофобії та шовінізму у Польщі.

Крім Одеси, пікетування посольства та консульств Республіки Польща відбувались у Києві, Львові, Луцьку та Харкові.

Наводимо текст заяви повністю: «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» стурбоване черговим проявом українофобії та шовінізму у сусідній Республіці Польща. Заяви у ЗМІ представників польської влади, що заперечують визнання в Україні Степана Бандери та представників ОУН-УПА героями, є відверто антиукраїнськими.

ВО «Свобода» вважає, що позиція Польщі щодо визнання Степана Бандери та ОУН-УПА є втручанням у внутрішні справи України та шкодить міжнародному іміджу нашої держави.
Так, на 5 лютого у Польщі заплановано пікети українських дипломатичних установ у Варшаві, Кракові, Любліні та Вроцлаві, основним гаслом яких є «Бандера, ОУН-УПА і СС «Галичина» - ганьба і осуд». Організатори пікетів - а їх схвалює польська влада та підтримують«кресові» організації, що мають шовіністичне спрямування - вдаються навіть до шантажу України, пов’язуючи визнання українських героїв із проведенням чемпіонату Євро – 2012 та погрожуючи написати до керівництва ФІФА та УЄФА, що мовляв, у Львові, де мають проходити матчі, панує «скандальна, націоналістична атмосфера», там «відкривають пам’ятники убивцям» і т.д.

ВО «Свобода» нагадує, що до сьогодні ще не відмінено ухвали польського Сейму від 15 липня 2009 р., яка ображає національну гідність українців. Так, в документі прямо звинувачують ОУН-УПА в масових вбивствах та етнічних чистках польського населення 1943 року на українських землях і одночасно прославляють польські збройні формування, що діяли тоді на українській території – Армію Крайову, Самооборону Кресову і Батальйони Хлопські.

ВО «Свобода» вважає, що сьогодні Польща має також вибачитися за політику примусової полонізації, яка велася на українських землях, починаючи з 15 століття. Ця політика особливо розгорнулася у 20 столітті, після окупації території Західно-Української Республіки, згодом набувши системного та структурного характеру. А основними її знаряддями стали залякування, терор, репресії, приниження релігії та національної гідності українців. Так, у вересні 1939 р., з початком війни польською поліцією та військами спалено сотні українських сіл та знищено мирних українських мешканців. Символом польського терору ще донині є концентраційний табір у Березі Картузькій, де за спротив системі були засуджені та жорстоко катовані українські національні діячі. Ще донині живі свідки «подвигів» польських боївок, спалених українських сіл та закатованих родичів.

ОУН під проводом Степана Бандери та пізніше УПА воювали на українській землі за українську незалежність і на відміну від Армії крайової ніколи не посягали на польські та нічиї інші етнічні території. На рахунку АК українські жертви - мирні мешканці Павлокоми, Сагрині та тисячі інших українців. Тих, хто не був знищений, у 1944-1947 рр. було насильно депортовано із споконвічних українських земель: Холмщина, Надсяння та Лемківщина.

Всеукраїнське об‘єднання «Свобода» закликає владу Республіки Польща:
- припинити здійснювати кроки, що нагнітають антиукраїнську істерію та ображають національну гідність українців;
- відмінити ухвалу Сейму Республіки Польща від 15 липня 2009 р;
- офіційно вибачитися за політику примусової полонізації українців у XV-XX столітті;
- виплатити компенсації українцям, які постраждали від польського терору та окупації українських земель у XX столітті;
- засудити злочини польських збройних формувань, зокрема, Армії Крайової проти українців».

Довідка. 5 лютого у Польщі заплановано пікети українських дипломатичних установ у Варшаві, Кракові, Любліні та Вроцлаві, основним гаслом яких є "Бандера, ОУН-УПА і СС "Галичина" - ганьба і осуд".

Прес-служба Одеської обласної
організації ВО «Свобода»
8063 56 35 301
Просмотров: 1084 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz