Субота, 04.05.2024, 23:39
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Жовтень » 13 » УНП вимагає від влади зупинити цькування „Просвіти”
УНП вимагає від влади зупинити цькування „Просвіти”
12 жовтня Одеська організація Української народної партії пікетувала засідання Господарського суду, з вимогою припинити цькування одеської "Просвіти" і свідому політику обласної влади на знищення чи не єдиного, некомерційного культурно-освітнього центру в Одесі. „Конституція України гарантує дотримання прав українців на культурний розвиток, а одеська "Просвіта"  якраз і виконує цю функцію”, - зазначив очільник обласної УНП. За результатами судового засідання, справу перенесено на 26 жовтня.
 

За словами КАРПЕНКА, облдержадміністрація та обласна рада за допомогою судового рішення збираються виселити обласну організацію „Просвіти” ім. Тараса Шевченка. Причиною називають борг у розмірі 34 тис. грн. Проте партієць підкреслює, що „Просвіта” не є комерційною і прибутковою організацією, а тому не повинна сплачувати оренду за комерційними тарифами.

„Більше того, оскільки "Просвіта" фінансується з місцевого бюджету, у нас виникають підозри про змову обласного керівництва з метою отримати приміщення”, - зазначив політик. За словами партійця, досягнути цього можна досить легко: спочатку обмеживши фінансування, а потім виселити за допомогою суду.
 

Довідково. 12 жовтня за позовом Одеської обласної ради відбулося слухання справи в Одеському Господарському суді щодо виселення Одеської обласної "Просвіти" з будівлі за адресою Пушкінська, 19. Обласна рада вказує на борг у розмірі 34 тис. грн, і вимагає, щоб освітяни сплачували за оренду на комерційних основах. У будівлі "Просвіти" працює бібліотека новинок української літератури, проводять репетиції самодіяльні дитячі та молодіжні гуртки, є музей «Спадщина», влаштовують виставки артгалереї «Українська світлиця» і збираються активісти українських організацій.

Ольга ГОРЯЙНОВА,
Одеса
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Просмотров: 845 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz