Четвер, 28.03.2024, 21:27
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Жовтень » 28 » Ветерани УПА та Радянської армії провели акцію примирення на Львівщині
Ветерани УПА та Радянської армії провели акцію примирення на Львівщині

     27 жовтня у селі Сянки Турківського району Львівської області пройшла зустріч ветеранів УПА та Радянської армії, присвячена 65-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

     Під час зустрічі ветерани в знак примирення потиснули одне одному руки, і виступили за визнання всіх, хто боровся проти фашизму. У межах події ветерани спільно поклали квіти до пам’ятника "Воїнам Радянської армії, які загинули в боях Великої Вітчизняної війни".

     "Метою цієї акції є примирення ветеранів різних армій, які під різними прапорами воювали проти одного ворога – німецького фашизму. На зустріч прибуло 7 ветеранів із Західної та Східної України", – зазначив лідер ВМГО "Студентське братство" Олег Яценко.

     За його словами, більше учасників не змогли приїхати за станом здоров’я та через поважний вік.

     Як інформує кореспондент ZAXID.NET , ветерани наголосили на тому, що УПА досі не визнано воюючою стороною у ІІ Світовій війні. Прикладом дискримінації ветеранів ОУН-УПА в Україні є довідка, котру отримали від української місцевої адміністрації вже у двохтисячних роках учасники підпілля ОУН-УПА Зінаїда Максимчук. У довідці стверджується, що вона та усі її родичі, за даними місцевої господарської книги, числяться в "банді", їх досі не реабілітовано.

     "Я вважаю, що УПА – це перш за все волиняни. Це теж партизани, які боролися за Незалежність України, а ми – за весь союз. І французи, і іспанці, де теж була громадянська війна, і поляки, і німці вже примирились, а в нас продовжується скандал. Проти УПА виступають зараз ті, хто стріляв у вояків УПА ще під час війни. Вони не хочуть зараз відповідати за свої дії, і через це упівців називають ворогами та союзниками Гітлера", – зазначив колишній партизан Радянської армії, який приїхав на зустріч із Житомирської області, Володимир Плотницький.

     "Ми в цей час не повинні між собою воювати. Ми повинні бути єдині, аби захищати незалежну Україну, а ті хто зараз живе в Україні, але не визнає визвольний рух, повинні або змінити свою думку, або покинути Україну", – зазначив голова братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір.
 
 
Просмотров: 1038 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 гость из Херсона  
0
Давно пора! Обе стороны были героями!

Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz