Субота, 20.04.2024, 00:18
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2012 » Лютий » 3 » Виставка ікон відкрилася в Одесі!
Виставка ікон відкрилася в Одесі!

На початку тижня в Українському домі за підтримки Українського Клубу Одеси сьогодні відкрилася виставка вишитих ікон. В експозиції - кілька десятків ікон, вишитих на полотні хрестиком, гладдю та бісером від 5-ти майстрів з Одеси та області.

В урочистому відкритті виставки прийняв участь одеський кобзар, козак Чорноморського Гайдамацького З’єднання Олекса Губський, який виконав на своєму інструменті старовинну музикальну композицію.

  Як розповіла один з авторів - представник клубу любителів народної творчості «Обереги» з Іллічівська Варвара Гоцуляк, вишивати ікони вона почала близько 5 років тому, після виходу на пенсію, попросивши благословення у Бога. Вона вишиває не тільки ікони - а й рушники, сорочки тощо.

«В нашому клубі ми вчимо людей вишивці, бісероплетінню. У мене є учні від 5 до 70 років. Є люди, які проживши багато років не вміють тримати в руках голку з ниткою, але прийшовши до нас, буквально заражаються вишивкою і не можуть без неї жити», - розповіла Гоцуляк.

«Я вишиваю і сорочки і рушники, але іноді буває, так хочеться вишити ікону ... Тоді я відклавши в сторону всі роботи починаю її вишивати. Іноді на ікону в мене йде місяць, іноді два або три. Наприклад, картину Рафаеля "Сикстинська Мадонна» - над нею я працюю вже 5 років. Свої роботи я дарую, одна з моїх ікон - «Свята Трійця» - є в Олександрівській церкві в Іллічівську, а в каплиці при лікарні знаходиться соткана мною з бісеру ікона Миколи Чудотворця», - додала вона

Півтора, два а то й три місяці на виготовлення ікони своїм, авторським способом йде і у майстра Тетяни Кривицької - керівника гуртка «Вишивка» в будинку творчості юних Суворовського району Одеси.

«Я людина творча, не люблю копіювати інших художників, тому схеми роблю сама - рахую клітинки по мілімітровці, малюю, а потім вишиваю. Зараз працюю більше гладдю, є кілька робіт бісером, така робота дуже садить очі. Зараз також працюю над пейзажами», - зазначила Кривицька.

 






Преc служба 
Чорноморського Гайдамацького З’єднання
Просмотров: 1002 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 1
1 Sajal  
0
You have the monopoly on useful information-aren't moopnolies illegal? ;)

Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz