Вівторок, 30.04.2024, 07:54
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Січень » 24 » За «беспредел» на сміттєзвалищі разом з «Союзом» повинні відповісти й чиновники - експерт
За «беспредел» на сміттєзвалищі разом з «Союзом» повинні відповісти й чиновники - експерт
Заступник голови Громадської ради при управлінні охорони навколишнього природного середовища в Одеській області Сергій Гуцалюк прокоментував цілий ряд екологічних порушень, які були допущені під час експлуатації ТОВ «СОЮЗ» полігону твердих побутових відходів (ТБО-1) «Дальницькі кар’єри».
 
Він також зазначив, що одеські екологи досить довгий час наголошують на критичній ситуації, що склалась на смітєзвалищі «Дальницькі кар’єри» . Однак, тільки після позбавлення міською владою ТОВ «Союз» права аренди даної території, за його словами, екологічні інстанції змогли провести належну екологічну перевірку полігону та більш детально зафіксувати всі порушення, які протягом тривалого часу були допущені на цьому сміттєзвалищі.
 
«Зокрема, згідно ст.91 Земельного Кодексу України в пункті дотримання законних норм охорони навколишнього середовища були порушені права власників суміжних земельних ділянок та користувачів. Разом з тим, ст.103 ЗКУ забороняє використання землекористувачами таких способів використання земельних ділянок, які можуть наносити найменшу шкоди сусіднім територіям. Тут йдеться й про систематичні задимлення, неприємні запахи, які наносили регулярну шкоду здоров’ю оточуючих .
 
Також було порушено й норми Водного Кодексу України, зокрема засмічено один з притоків річки Дальник , в яку також відбувався злив рідини невизначеного походження ( ст.99). Серед інших порушень - засмічення водозбору частини річки Дальник (ст. 100 ВКУ), незаконне розширення території сміттєзвалища (стаття 89 ЗКУ) та багато іншого», - прокоментував ситуацію навколо «Дальницьких кар’єрів» заступник голови Громадської ради.
 
Сергій Гуцалюк наголосив, що численні екологічні порушення на одеському сміттєзвалищі безкарно допускались через безвідповідальність контролюючих державних структур, представники яких повинні понести відповідальність згідно з діючого законодавства.
 
«Одеські екологи разом з представниками громадськості передали заяву до прокурора Одеської області, начальника ГУ МВС України в Одеській області та начальника Управління СБУ в Одеській області з вимогою якнайшвидше розслідувати усі виявлені злочини та порушення на одеському сміттєзвалищі», - повідомив Гуцалюк.
 
Просмотров: 924 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz