Неділя, 28.04.2024, 06:57
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2010 » Травень » 18 » Звернення громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Одеській області до міністра екології
Звернення громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Одеській області до міністра екології
Міністру охорони навколишнього
природного середовища України
Бойко Віктору Олексійовичу
 
 
Законом України від 24.09.2008р. №586-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» були внесені зміни в ст..242-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до вищевикладених змін, функції про розгляд адміністративних правопорушень, а також накладення штрафів за перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах транспортних засобів покладено на органи внутрішніх справ.
 
Раніше статтею 242-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначалось, що розгляд таких справ про адміністративні правопорушення покладалось на спеціально уповноважені центральні органи виконавчої влади в галузі екології і природних ресурсів України. В теперішній час, в зв’язку з вищевказаними змінами органами охорони навколишнього природного середовища практично припинено контроль за викидами відпрацьованих газів від транспортних засобів.
 
Враховуючи, що в місті Одеса біля 70 відсотків забруднюючих речовин від об’ємів викидів в атмосферне повітря становлять викиди від автотранспорту, та з метою посилення контролю за викидами з пересувних джерел, прошу ініціювати внесення змін до Закону України від 24.09.2008р. №586-VI щодо передачі функцій про розгляд адміністративних правопорушень (ст.. 80-81), а також накладення штрафів за перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах транспортних засобів від органів внутрішніх справ до органів Мінприроди України. Крім того громадськість стурбована тим протидіям, які здійснюються окремими посадовцями у лавах Державної екологічної інспекції в Одеській області, зокрема заступником начальника Державної екологічної інспекції Вахрушевим Олегом Олександровичем, що призвело до повної руйнації роботи, яку активно проводили громадські інспектори.
 
Ситуація стає резонансною та скандальною, що може привести до зниження авторитету Держінспекції загалом. На засіданні Громадської Ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища лунали на його адресу критичні зауваження від багатьох лідерів громадських організацій та з боку присутнього на засіданні ГР представника Одеської обласної прокуратури.
 
Прошу Вас здійснити відповідних заходів, щодо припинення цього протистояння та відновити роботу громадських інспекторів та реагування на звернення громадських організацій, щодо усунення фактів порушення природоохоронного законодавства, яке виявляється громадськістю.
 
З повагою,
громадської ради при Держуправлінні охорони
навколишнього природного середовища в Одеській області,
член колегії Державної екологічної інспекції в Одеській області                                         Геращенко Ю.Є.
Просмотров: 1024 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz