П`ятниця, 03.05.2024, 17:11
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2008 » Вересень » 7 » В передмісті Одеси буде парковий комплекс
В передмісті Одеси буде парковий комплекс
В суботу 6 вересня о 9:00 на ділянці між селами Ліски та Фонтанка автомобільної дороги, яку одесити звуть Старомиколаївською трасою, було велелюдно. Тут зібрались місцеві мешканці, працівники Комінтернівської РДА, лісники Красносільського лісництва, козаки та старшина Чорноморського гайдамацького з'єднання тощо - загалом понад 200 осіб.
(народження нації: http://gaidamaky.pp.net.ua/news/2008-09-05-224)

Усі вони були озброєні мішками та рукавичками, вистроїлись в величезну шеренгу і взялись прочісувати Крижанівський ліс з метою виявлення сміття неприродного походження. А такого виявилось чимало - адже численні відпочиваючі, туристи чи навіть місцеві жителі частенько розглядали ліс як територію, де можна приховати побутове сміття від людського ока.

На жаль такого сміття виявилось дуже багато - соромно, але перш за все це результат передусім ставлення лісківчан та фонтанців до навколишнього середовища.

Суботник дійсно став заходом необхідним, вчасним і вельми перспективним.

Нагадаємо, що заснований у 1953 році Крижанівський ліс нещодавно був розпайований - частина його стала приватною власністю і тепер там будують котеджі з видом на море, а інша залишилась в підпорядкуванні Красносільського лісництва. В минулому місяці було прийняте рішення про створення на базі значно зменшеного Крижанівського лісу паркового комплексу. Впорядкований і добре спланований, комплекс задовольнятиме потреби одеситів та гостей нашої області - тут незабаром з'явиться ставок, будуть облаштовані алеї та стежки для прогулянок, місця для відпочинку на повітрі, будуть встановлені різноманітні скульптури та малі архітектурні форми.

Справу врятування від забудови Крижанівського лісу вже понад чотири роки ведуть козаки екологічного підрозділу Чорноморського Гайдамацького З’єднання  - ними неодноразово затримувались винуватці незаконних рубок та організатори сміттєзвалищ...

Тепер завдяки плідній співпраці місцевої влади, гайдамаків та активістів епопея по захисту лісу завершилась - хоча й не повною перемогою -  адже частина його вже виділена приватним компаніям під забудову.

 

В. Полторак

отаман науково-дослідницького куреня ЧГЗ
 
 
 
 
 
 
Просмотров: 1373 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 4.8 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz