Четвер, 02.05.2024, 11:31
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Квітень » 4 » Імперський синдром… Що далі?...
Імперський синдром… Що далі?...
Активізація екстремістських рухів під час політичної та економічн кризи напруги у суспільстві є природнім. На цьому тлі в Україні активізуються й екстремістські сили.
 
Однією з них є прихильники реставрації "единой и неделимой" от Львова до Владивостока" партія "Родина", основу якої складають депутати міськради від групи з однойменною назвою. Її керівником є депутат Одеської міськради Марков, який 7 жовтня 2008 року через місцеві ЗМІ оприлюднив повідомлення про створення нової Всеукраїнської політичної партії під однойменною назвою ("Родина"). Партія організується шляхом реформування Прогресивно-демократичної партії, яка діє в Україні з грудня 1999 року. До політради нової партійної фундації ввійшли члени депутатської групи "Родина" в Одеській міськраді, президент ГО "Руський клуб" С.Продаєвич, гендиректор телеканалу "АТВ" І.Дімітрієв та інші. Лідер нової партії Марков заявив, що її основною метою є "изменение ситуации в стране и предупреждение того хаоса, к которому идёт Украина". Підкреслено, що представники "Родины" є противниками ліберальної ідеї, адже вона забезпечує перевагу особистих інтересів над інтересами усього народу.

   Останнім часом "Родина" постійно привертає увагу до себе, з використанням ТРК "АТВ" та "РІАК-інформ", антиукраїнською і відверто проросійською політикою. До цієї політики долучаються й інші організації відповідного штибу. 17 лютого в Одесі відбулась установча конференція громадської організації "Союз гвардії", до складу якої увійшли представники 7-ми ветеранських фундацій ("Союз ветеранів військової розвідки", "Союз ветеранів спецпідрозділів "Альфа", "Союз ветеранів розвідки військово-морського флоту", ветеранська організація Одеського морського торговельного порту "Бойове братство" тощо).

Головою організації обрано генерал-майора у запасі, колишнього начальника розвідки Південного оперативного командування СВ ЗСУ, керівника "Союзу ветеранів військової розвідки" П.Шнирьова. Зазначалось, що нове об'єднання дозволить ефективніше захищати соціальні права учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів. П.Шнирьов заявив, що організація має намір з часом перетворитися на загальноукраїнську, вона буде боротися за вирішення проблем пенсійного забезпечення, працевлаштування, збереження Одеського інституту сухопутних військ тощо законним шляхом, який передбачає й громадянський протест.
Однак запрошення на конференцію одіозного російського журналіста М.Лєонтєва засвідчує, що задекларовані завдання організації лише тло для організації і проведення іншої політики, про що й зазначив Марков: "…відродити та повернути собі державу". А Леонтєв, виступ якого висвітлений у місцевих ЗМІ (Одеса, 17 лютого 2009 року, Контекст-Причорномор’я), відверто «прогнозує» для нас далеко не щасливе майбутнє, якщо Україна рухатиметься у напрямку, не санкціонованому Росією. А для того, щоб курс України був «правильний» (за розумінням Лєонтєва), потрібні такі люди як Марков і відверто антиукраїнські організації. України як держава для них не існує. «Если начнут происходить какие-то события, а они непременно начнутся, то Россия никого не бросит. Не ссыте. Этого не может быть, потому что этого не может быть никогда. Мы не можем бросить своих. …..Обязательно. Россия своих не оставит. Украина и Россия — это одна страна. Украина начинается в Калининграде и кончается во Владивостоке», — сказал М. Леонтьев.

         Подібні висловлювання, відверто спрямовані проти української державності,  викликали критичне ставлення частини громадськості, навіть з числа тих, хто симпатизує РФ. Різко негативно оцінив дії організаторів "Союзу гвардії" керівник облорганізації ВГО "Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України "Співдружність" В.Дворков-Зиба та його прихильники. При цьому на адресу П.Шнирьова лунали звинувачення в кон’юнктурності та готовності заради задоволення амбіцій та власних інтересів служити будь-кому.

         26 лютого  на конференція Одеської облорганізації партії "Родина" (125 делегатів). Марков заявив, що "такої мови, як українська, не існує, вона є диверсією проти держави, якісну освіту можна отримати лише на російській мові". У виступах делегатів висловлювалась думка, що західні області можуть відділятися від України, якщо "бажають, щоб їх ґвалтували  поляки, чехи, угорці".  Водночас наголошувалось на підтримці з боку певних політичних сил Росії, зазначалось, що "Родина" обов'язково ввійде до майбутньої влади.

Основним інформаційним ресурсом "Родини" в регіоні визначена ТРК "АТВ". Однак, ні "АТВ", ні ТРК ні "РІАК-інформ" не навели будь-яких екстремістських висловлювань Маркова, зробили акцент на тому, що "Родина" має намір навести порядок в регіоні та країні. Наводились висловлювання учасників конференції, які бажають "создать (возродить) новую Родину" (яку?!). Викликає здивування, що демократично спрямована ТРК "АРТ" представила конференцію як виважений, навіть майже не державницький захід, учасники якого принципово дбають про інтереси й майбутнє Одещини та України, борються за права громадян та трудових колективів, переймаються патріотичним вихованням!
 
А. Михайлов
Одеса
 
ще трохи з цього приводу:
 
 
.
.
.
.
.
.
 
.
.
.
.
.
.
 
 
Просмотров: 893 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz