Четвер, 02.05.2024, 02:15
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Квітень » 10 » Нижнє Подністров’я. Його роль і місце в козацькій Одещині
Нижнє Подністров’я. Його роль і місце в козацькій Одещині

„Відродження історичної пам’яті українського народу” – під таким гаслом пройшло в Овідіополі засідання молодіжного клубу „Сучасник”, в якому активну участь прийняли козаки „Чорноморського Гайдамацького З’єднання”.

 

Круглий стіл було організовано з ініціативи Овідіопольських осередків „Просвіти” та Чорноморських Гайдамаків, а також молодіжної громадської організації „Нащадки Овідія”. Захід урочисто проходив на другому поверсі, в залі ресторану „Садко”, який було надано місцевими меценатами.
 

Під час круглого столу була також організована районною бібліотекою книжкова виставка, присвячена „Історії козацтва на Одещині” і „65-ій річниці зі Дня визволення Одеси від німецько-румунських фашистських загарбників”.

 

У круглому столі прийняли участь представники місцевої влади, деякі депутати районної і сільської ради, серед яких і отаман овідіопольських Чорноморських гайдамаків Олег Дякович. Серед запрошених гостей були голова Одеського обласного товариства „Просвіта” Олександр Степанченко, керівник Одеської обласної організації  ВО „Свобода” Павло Кириленко, інші. Але основною частиною присутніх були студенти Овідіопольського професійно-технічного аграрного училища.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Перша частина заходу була присвячена презентації збірника „Одеса козацька”, про яку розповіли присутнім автори науково-популярного видання кандидати історичних наук Володимир Полторак (керівник науково-дослідницького підрозділу ЧГЗ), Тарас Гончарук (доцент кафедри історії України ОНУ ім. І.І. Мечнікова) і отаман Чорноморських Гайдамаків Сергій Гуцалюк. Далі виступаючи обговорювали такі теми, як „Роль козацтва в історії України”, „Нижнє Подністров’я. Його роль і місце в козацькій Одещині”, „Роль сучасного козацтва в патріотичному вихованні молоді”...

 

Наприкінці заходу представники Одеської „Молодої Просвіти” організували концертну програму, в якій пролунали відомі козацькі і патріотичні пісні.
 
 
прес служба
Чорноморського Гайдамацького З`єднання
 
ю
ю
ю
ю
ю
 
юю
ю
ю
ю
ю
ю
ю
ю
ю
ю
 
Просмотров: 1120 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz