Четвер, 02.05.2024, 01:47
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Квітень » 20 » „В історію ввійшовши як граніт Микола Гоголь, здивувавши цілий світ”
„В історію ввійшовши як граніт Микола Гоголь, здивувавши цілий світ”
В одному із сіл на Полтавщині, серед чудової української природи, народився худорлявий білолиций хлопчина, якому судилося відкрити всьому світові загадкову дивовижну Україну.
 Із того дня пройшло вже 200 років, і сьогодні вся Україна, світ відзначають один із найбільших ювілеїв в країні - 200-річчя  із Дня народження Миколи Васильовича Гоголя.

34 сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО проголосила  2009 рік – Роком Гоголя. На державному рівні  роковини від Дня народження українського генія відзначили в Україні , Росії, а також у культурно-інформаційних центрах  при дипломатичних установах України за кордоном, в штаб-квартирі ЮНЕСКО у Парижі. Це його рік, його Територія, його Земля.

От і клуб шанувальників українського слова ім. Т.Г. Шевченка, що діє при Овідіопольський районній бібліотеці, 14 квітня 2009 року, провів своє чергове засідання присвячене М.В. Гоголю. На засіданні були присутні козаки Овідіопольської районної козацької організації Чорноморського гайдамацького з’єднання, члени ВУТ „Просвіта” ім. Т. Шевченка, учні Овідіопольського аграрного училища  та загальноосвітньої школи №2, викладачі, бібліотекарі.

Літературно-мистецький захід був побудований у вигляді діалогів героїв безсмертних гоголівських „ Вечорів на хуторі поблизу Диканьки”. Сценки з твору змінювались уривками з біографії М.В. Гоголя, цитувались його листи рідним та знайомим, лунали розповіді про маловідомі або загадкові сторінки його буття.

До уваги учасників засідання клубу була запропонована книжкова експозиція-виставка „Геніальний син землі української”, де крім книжок, журналів  були розміщені портрети Гоголя, його батьків, близьких людей, друзів.

Колекціонер–філателіст, викладач історії та правознавства Овідіопольського професійо-технічного аграрного училища Несторенко Т.М. презентувала виставку марок, присвячених М.В. Гоголю, а також цікаві фотографії із щорічного Сорочинського ярмарку.

В кінці засідання відбулося обговорення цікавих новин про вже раніше проведені ювілейні заходи , про відкриття в Росії гоголівського музею –Меморіального центру  „Будинок Гоголя” на Нікітському бульварі в Москві, де видатний українець жив  і помер; про те, що Гоголь жив в Одесі з осені 1850 року до весни 1851, тут же завершував другий том „ Мертвих душ”. Наостанку слова вдячності гості висловили завідуючій відділом обслуговування читачів бібліотеки Черпатюк О.В., бібліотекарям Маковейчук М.Д.та Кірмікчи  Т.С.

 

 Писар Овідіопольської районної козацької

організації Чорноморського Гайдамацького

З’єднання                                                                                                                

Агеєнко С.М.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.
.
.
.
.
 
Просмотров: 1006 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz