Четвер, 02.05.2024, 09:19
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Квітень » 25 » Ми зараз не читаємо газет і не дивимося телевізор. Тому що не можна горе перетворювати на політичне шоу!
Ми зараз не читаємо газет і не дивимося телевізор. Тому що не можна горе перетворювати на політичне шоу!

Батько вбитого в Одесі активіста націоналістичної організації "Січ" Максима Чайки Олександр Чайка просить друзів свого сина відмовитися від помсти…

 

«Ми сподіваємося, що в нашій країні є правосуддя. І воно розставить всі крапки над "і". А якщо закон і доля нам надасть таку можливість, то я б хотів подивитися в очі цьому хлопчиську, Андрію Довганю, і запитати: "Навіщо він це зробив?", - сказав Олександр Чайка.

 

"Молодь є молодь. Можуть посваритися. Але братися за ніж - це протиприродно. Максим любив бути в гущі подій. Він був фанатом футболу. Але це не значить, що це переходило якісь законні межі", - розповів батько загиблого хлопця.

 

"Ми зараз не читаємо газет і не дивимося телевізор. Тому що не можна горе перетворювати на політичне шоу. Це чуже людській моралі. Зараз дехто намагається навісити на нього чужі ярлики.

 

Максим до "коричневої чуми" ніякого відношення не має. Він дуже любив Україну. Ви собі навіть уявити не можете, наскільки сильно він любив свою батьківщину. Він жив цим.

 

Він дуже добре знав історію України", - пригадав батько Максима. "Скрізь в квартирі у нас написано "Слава Україні!" Він любив Тараса Шевченка, Коцюбинського. Його улюблена шкільна вчителька - це вчителька української мови, яка прищепила йому любов до мови.

 

Він буквально смакував кожне слово. Тому й обрав журналістику. Навіть вдома він розмовляв на українському, хоча у нас превалювала російська мова", - відзначив Чайка. "Тому, якщо він і перебував у якійсь організації, то тільки для того, щоб прославляти Україну.

 

Він любив туризм. Багато з нами їздив. І хотів розказувати про все іншим. Зокрема про свою країну. До "коричневої чуми" це не має ніякого відношення. Нацистів він не переварював. Та і я як батько такого ніколи б йому не дозволив. Я не так його виховував.

 

Через два-три місяці він повинен був одержати погони офіцера. Він паралельно вчився у військовому ліцеї Одеського політехнічного університету. Там готують не нацистів, а офіцерів запасу", - підкреслив він.

 

"Час розставить все на свої місця. Але я хочу сказати - якщо якісь політичні сили і чиясь рука підштовхнула Андрія Довганя до цього вчинку, то хай не забувають - у них є діти. Бог їм такого не пробачить", - сказав батько, який втратив сина.

 

"Я хочу звернутися до молоді, до друзів свого сина, а їх у нього було дуже багато. Щоб не надумали мстити. Вбивство і помста - це найстрашніше, що є в світі. Помста - це остання справа. Це доля слабких..."

 

по матеріалах газети  "Дзеркало тижня"

 

прес служба

Чорноморського Гайдамацького З’єднання
 
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
 

 

Просмотров: 858 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz